Annonce
Fredericia

Hotel-ansatte i køkken og administration blev rykket frem i vaccinekø: 'En ærgerlig fejl'

En gruppe ansatte Fuglsangcentret blev ved en fejl registreret som frontpersonale og kom frem i vaccinekøen. Foto: Søren Gylling
27 ansatte fra Fuglsangcentret blev ved en fejl rykket frem i køen til covid-19 vacciner, selvom de ikke har tæt kontakt med gæsterne. De blev indstillet som frontpersonale af Dansk Blindesamfund, men det var en fejl, erkender foreningen.

Fredericia: 89 ansatte på Fuglsangcentret kom i slutningen af januar med på en liste over personer, der blev rykket frem i køen til covid-19-vacciner.

Det skete, fordi Dansk Blindesamfund indstillede dem som frontpersonale til Statens Serum Institut. Men 27 af medarbejderne skulle ikke have været på listen. De har jobs i administrationen, som opvaskere eller i køkkenet og har dermed ikke kontakt med gæster.

- Vi har begået en fejl. Det er gået for stærkt, og en del af medarbejderne skulle ikke have været på listen, siger Ask Abildgaard til Fredericia Dagblad.

Han er næstformand i Dansk Blindesamfund, som driver hotel- og konferencecentret på Søndermarksvej i Fredericia.

Annonce

Mange ekstra på listen

Jyllands-Posten sætter fokus på Fuglsangcentret i en artikel fredag. Her beskriver avisen, at Sundhedsstyrelsen i første omgang skønnede, at frontpersonalet bestod af 353.500 personer, som skulle stå forrest i køen til vacciner. Men tallet er vokset til 417.000 personer efter indberetninger til Statens Serum Institut fra forskellige organisationer.


Det er rigtigt ærgerligt, at der er sket den fejl. Det kan jeg kun beklage.

Ask Abildgaard


Næstformand Ask Abildgaard fra Dansk Blindesamfund forsvarer over for Fredericia Dagblad, at en del af personalet på Fuglsangcentret er godkendt til vaccination som frontpersonale.

For ifølge Ask Abildgaard kan blinde, som eksempelvis er på kursus på Fuglsangcentret, godt betegnes som sårbare.

- Blinde, der kommer på centret, og personalet kommer tæt på hinanden. Som blind kan du ikke vide, om du har to meters afstand til en anden person. Og personalet kommer tæt på den blinde, hvis man skal yde den hjælp, der skal til. Det er for eksempel når man serverer mad, hjælper med at finde rundt, hjælper med bagagen eller med undervisningen, siger Ask Abildgaard.

Annonce

Fik muligheden i januar

Dansk Blindesamfund fik muligheden for at melde personale ind på en vaccinationsliste til Statens Serum Institut via brancheorganisationen Selveje Danmark. Det var et supplement til frontpersonale i sundheds- og ældresektoren i regioner og kommuner.

- En del er selvejende og private institutioner har med sårbare grupper at gøre. Det gjorde Selveje Danmark opmærksom på, fortæller Ask Abildgaard.

Hotel- og konferencecenter

Fuglsangcentret på Søndermarksvej er ejet og drevet af Dansk Blindesamfund.

Det er et hotel- og konferencecenter, hvor det også er muligt at leje sig ind i festlokaler. Desuden er Fuglsangcentret vært for kurser for Dansk Blindesamfunds medlemmer og andre konferencer.

Hos Dansk Blindesamfund var fejlen som nævnt, at alle 89 medarbejdere på Fuglsangcentret kom på listen. Det var relevant, at tjenere og pedel kom med, men det var en fejl, at 27 opvaskere, andet køkkenpersonale og ansatte i administrationen kom på listen.

- Det er rigtigt ærgerligt, at der er sket den fejl. Det kan jeg kun beklage. Det er helt reelt at have en diskussion om, hvem der bør få vaccinen først. Den fejl kommer desværre til at overskygge, at vi mener, der er ældre synshandicappede, som burde tilgodeses i det her, siger Ask Abildgaard med henvisning til, at en stor del af Dansk Blindesamfunds medlemmer er over 70 år.

Kan man rulle fejlen tilbage?

- Vi har forhørt os, om der er mulighed for at rulle noget tilbage, men det er der ikke. Vi først blevet opmærksom på fejlindberetningen i denne uge. Vi har gjort vores personale opmærksom på, at hvis de ikke har kontakt med gæster, vil vi opfordre til at vente med vaccinationen. Det er det, vi umiddelbart har kunnet gøre ved det, siger Ask Abildgaard.

Han ved ikke præcist, hvor mange af de ansatte på Fuglsangcentret der allerede er vaccineret, men siger, at programmet er "godt i gang".

På grund af coronarestriktioner holder centret lukket frem til 6. april.

Fuglsangcentret er ejet af Dansk Blindesamfund. Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Stilhed før storm: Restauratører forventer større rykind i weekenden

Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce