Annonce
Kolding

Hoteldirektør i Kolding: Medarbejdere bliver mødt af krav om coronapas fra fredag morgen

Adm. direktør Peder J. Madsen (tv) og Food and Beveragemanager Jesper Kristensen (th) i dialog i hotellets køkken. Fra fredag bliver skal de ansatte fremvise coronapas, når de møder ind på arbejdet. Foto: Hotel Koldingfjord
Hotellet ved Kolding Fjord vil se coronapas fra de ansatte, når de møder ind fredag morgen og fremadrettet. Direktør mener, det vil øge trygheden mellem gæster og personale.

Kolding: Fra fredag morgen den 26. november 2021 skal medarbejderne på Hotel Koldingfjord huske et gyldigt coronapas, når de møder ind på jobbet.

- Vi passer på hinanden og vores gæster. Det skal være så trygt som overhovedet muligt at besøge og arbejde på Hotel Koldingfjord, og coronapasset er et oplagt element, vi tager i brug nu, siger Hotel Koldingfjords adm. direktør, Peder J. Madsen.

Også gæsternes coronapas skal vises lidt oftere fremover. Reglerne bliver ændret, så alle forsamlinger med over 100 deltagere nu skal vise coronapas. I forvejen er der krav om coronapas ved besøg i hotellets restaurant og café.

Annonce

- Jeg ser de nye tiltag som et klart signal om, at danskerne fortsat trygt kan samles til møder, konferencer og selskaber. Vi skal naturligvis tage hensyn og hjælpe hinanden, men vi skal ikke bliver unødigt nervøse, siger Peder J. Madsen.

40 millioner kroner i tab

De foreløbigt to nedlukninger af samfundet, som har haft konsekvenser for hotellet ved Kolding Fjord, har kostet virksomheden tabt omsætning for godt 40 millioner kroner.

Og selv om hotellet stadig kan forblive åbent med den nyeste restriktioner, så koster det også penge, når man er nødt til at sende smittede medarbejdere hjem. For at minimere den risiko, peger hoteldirektøren også på coronapasset som værktøj.

- Når smitten får lov at brede sig, har det stor betydning for en mindre virksomhed som vores. For hvis en medarbejder har været nærkontakt til en smittet - og vedkommende ikke selv er vaccineret - så skal personen sendes hjem med det samme, og der vil typisk gå en uge, før personen igen kan møde på arbejde. Imens skal vi betale løn, samtidig med at vi er nødt til at kalde en vikar ind for at passe vedkommendes arbejde, fordi vi har gæster, som skal betjenes. Det er ingen tænkt situation. Sådan en situation havde vi forleden, har Peder J. Madsen tidligere forklaret til JydskeVestkysten.

Krav om coronapas hos virksomheder

  • Fredag den 12/11 blev regeringen, FH (Fagbevægelsens Hovedorganisation) og DA (Dansk Arbejdsgiverforening) enige om en trepartsaftale, der skal gøre det muligt for virksomheder at kræve, at ansatte viser gyldigt coronapas. 
  • Derudover var regeringen, FH og DA enige om at anbefale Folketinget, at den lov, som tidligere gav arbejdsgiverne mulighed for at pålægge ansatte at lade sig coronateste, genindføres.
  • Trepartsaftalen skal ifølge aftaleteksten være med til at skabe mere tryghed på arbejdspladserne og sikre, at virksomhederne kan mindske risikoen for stor smittespredning blandt de ansatte og tab af omsætning.
  • Muligheden for at kræve test af ansatte gælder kun i forhold til corona, og aftalen gælder så længe covid-19 kategoriseres som en samfundskritisk sygdom.
Annonce
Kultur For abonnenter

Kan du også huske syreregn over byen?: Øjenvidner til den mere beskidte historie om Fredericia søges

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia HK

FHK havde ikke noget forsvar før pausen, men så stemplede Emil Tellerup ind, og så knuste man Lemvig-Thyborøn

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Fredericia

Ny besked til 10-årig, der var truet med udsmidning til Thailand: Det skal fejres med Netflix

Fredericia

Millionbeløb skal gøre Lillebælt til naturnationalpark - men uklart hvad det kommer til at betyde

Ulrik Wilbek kritiserer smitteopsporing: Antallet af selvisolerede eksploderer og risikerer at lukke samfundet

Kolding For abonnenter

Maskinvirksomhed fik stjålet minigravere til 900.000 kroner: Klippede hegn i stykker og brugte træpaller som rampe

Fredericia

Mysterie i boligområde: Stor mængde 'uvedkommende vand' ryger i kloakken

Ekspert anbefaler nedlukning - lige nu: Omikron vil være dominerende inden nytår

Fredericia For abonnenter

Bygning i Frankrig opkaldt efter 97-årige Arlette: Historien om kz-overlever får nyt liv

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Alarm 112

Tyv trængte åbenbart til nye sko: Løb med sko til både mænd og kvinder under indbrud

Annonce