Annonce
Erhverv

Feriegæster valfarter til Fredericia: Hoteller har sprængt sidste års belægningsprocent

Fredericia Dagblad lavede en rundringning til byens hoteller for at få en status på antallet af feriegæster. Arkivfoto: Michael Svenningsen
En rundringning til byens hoteller viser, at mange har fuldt eller næsten fuldt booket i disse uger, hvor mange danskere holder ferie.

Fredericia: Ifølge tal fra Danmarks Statistik er uge 29 og 30 de uger, hvor flest danskere holder ferie. Det gør fire ud af 10 danskere. Det betyder mange feriegæster - således også i Fredericia, hvor en rundringning til byens hoteller viser, at der både er danskere og udlændinge i byen.

- Vi har faktisk sprængt sidste års belægningsprocent for i hvert fald juli. Juli er ovenud fantastisk. August er umiddelbart svært at sige. Der er en tendens til, at reservationerne kommer senere og senere, fortæller hotelchef på Fuglsangcentret Christian Kring.

Nogenlunde samme melding lyder fra Hotel Medio.

- Vi klager ikke - sagt på godt jysk. Der har været flere dage, hvor vi har været fuldt booket eller kun har et værelse tilbage. I øjeblikket har vi mest turister, for håndværkerne, som vi også har mange af, holder ferie, fortæller indehaver af Hotel Medio Jacob Pedersen.

Annonce

- Vi ser en tendens til, at gæsterne bliver lidt flere dage end tidligere og tager to til tre overnatninger. De begynder at kunne se fordelene i at lægge sig her. Vi er blevet et attraktivt område med både Madsby og bridgewalking, og så tror jeg også, vores kolleger i Billund ligger lidt højere i pris, og det betyder nok også noget.

Christian Kring, hotelchef

Vil så gerne, turisterne bliver lidt længere

Hotellerne har de senere år forsøgt at gøre forskellige tiltag for at få gæsterne til at blive lidt længere. Mange turister nøjes med en enkelt overnatning, fordi Fredericia for mange fungerer som et stop på vejen, når de skal sydpå eller nordpå.

- De fleste har en til tre overnatninger. Vi så jo gerne, de blev lidt længere, men de fleste er på gennemrejse eller skal bare besøge Legoland. Det er blevet bedre, men det er stadig en udfordring, fortæller Jacob Pedersen.

På Fuglsangcentret er oplevelsen lidt anderledes. Her bliver gæsterne lidt længere.

- Vi ser en tendens til, at gæsterne bliver lidt flere dage end tidligere og tager to til tre overnatninger. De begynder at kunne se fordelene i at lægge sig her. Vi er blevet et attraktivt område med både Madsby og bridgewalking, og så tror jeg også, vores kolleger i Billund ligger lidt højere i pris, og det betyder nok også noget, siger Christian Kring.

Han peger desuden på, at hotellet sælger en del overnatningspakker via sammenslutningen Small Danish Hotels, som er med til at trække antallet af dage, turisterne overnatter, op.

Frygtede hotelbyggeri i Billund

På Hotel Postgaarden har man tidligere haft udfordringer med at sælge værelser i sommerferieugerne, men det har ændret sig i år.

- Vi har solgt næsten 40 procent flere værelser sammenlignet med sidste år, hvor vi normalt havde en nedgang. Så vi har måttet ansætte mere rengøringspersonale. Vi har især mange nordmænd og svenskere. Eksempelvis har vi i dag (torsdag, red.) udlejet 12 værelser til svenskere. Desuden kan vi mærke, der foregår meget byggeri i byen. Det er også med til at bære det opad hos os, fortæller forpagter af Hotel Postgaarden Frank Møller.

På Best Western Plus Hotel Fredericia er der 118 værelser, og her er hoteldirektør Einar Kring også ganske tilfreds.

- Vi ligger i år over, hvad vi plejer. Vi var lidt spændte på det, da Hotel Legoland i Billund har bygget flere værelser. Vi har mange familier, som skal på ferie i området. Mange af dem skal selvfølgelig i Legoland. Vi har stort set haft udsolgt hele ugen (uge 29, red.), fortæller han.

Foruden danskere er mange af hotellets gæster fra Norge, Sverige og Tyskland. I år har de også haft besøg af russere, schweizere og enkelte kinesere.

Trinity renoverer værelser

Som de eneste melder Trinity Hotel og Konferencecenter, at man godt kunne bruge nogle flere gæster.

- Flowet er fint, men vi kunne godt bruge lidt flere gæster. Vi er dog godt tilfredse, fortæller salgs- og udviklingschef Lisbeth Vinther-Wilhelmsen.

Hotellet er i øjeblikket i gang med en renovering af fløj fem, hvor 15 værelser bliver gjort i stand. Hotellet har både børnefamilier på besøg men også en del fra det ældre segment, som tager på cykletur eller ud og oplever lokalområdet.

- Vi har en del ophold med to overnatninger, og nogle bliver også tre til fire dage. Det er meget forskelligt. Som hotel skal man lave tilbud, der matcher det, folk ønsker. Her har vi miniophold til både to, tre eller fire nætter, fortæller Lisbeth Vinther-Wilhelmsen.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce