Annonce
Vejle

Hummelmose: De unge drikker for meget - og vi skal gøre noget ved det

Peder Hummelmose (V) mener, det er en falliterklæring, at Danmark topper listen over alkoholforbrug blandt unge - og at forældrene skal tage mere ansvar. Foto: Arkiv
Peder Hummelmose (V), formand for sundheds- og forebyggelsesudvalget, mener, det er en falliterklæring, at Danmark er dét land, hvor unge har det største alkoholforbrug.
Annonce

Vejle: Formanden for sundheds- og forebyggelsesudvalget i Vejle Kommune, Peder Hummelmose (V), støtter sin politiske kollega Azra Hasanbegovic (S) udmelding om, at der fra politisk side skal sætte gang i en forebyggende indsats mod unges høje alkoholforbrug.

Danmark topper nemlig den europæiske liste i forhold til fuldskabsorienteret druk blandt unge - og det er under al kritik, mener de to byrådsmedlemmer i Vejle.

- Det er jo ikke godt, at vi ligger som det ringeste land overhovedet, når det kommer til flest liter alkohol drukket af unge mennesker. Det er en falliterklæring, siger Peder Hummelmose.

Peder Hummelmose har været formand for sundheds- og forebyggelsesudvalget de seneste to år, men der har alkohol ikke været et punkt på dagsordenen. Det kommer dog til at ændre sig nu.

- Jeg skrev til Azra, at jeg var helt enig i det, hun havde sagt, og at jeg syntes, hun som udvalgsmedlem skulle rejse sagen, så vi kunne få et punkt på dagsordenen. Jeg valgte så selv at tage initiativ til at gøre det med det samme, fortæller han.

Annonce

Forældre bærer ansvaret

Peder Hummelmose mener, forældrene bærer ansvaret for unges høje alkoholindtag. Han advokerer for, at de sætter sig ned og tager en snak med deres børn om alkoholvaner.

- Forældrene har ansvaret, og de skal helt klart noget mere på banen. Der er mange ting, de kan snakke med de unge mennesker om - for ligesom at prøve at give dem en anden holdning til alkohol, siger Peder Hummelmose.

Peder Hummelmose vil rejse sagen om de unges alkoholforbrug på udvalgsmødet i september. Han har bedt forvaltningen om at udarbejde et oplæg til, hvad der kan gøres, så politikere i udvalget kan diskutere løsninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce