Annonce
Navne

Hun blev enke tre gange: Som ung enke måtte Marie tage det arbejde, hun kunne få

Marie Poulsen havde sine stærke meninger, men hun var altid en dejlig veninde. Hun blev 89 år. Privatfoto

Mindeord: Inge Ditlevsen skriver disse mindeord om sin veninde Marie Poulsen, der sov stille ind på plejecenter Bøgely mandag 13. juli. Marie Poulsen blev 89 år.

Marie Poulsen, der har været Hedensted-borger siden 1940'erne, var enke efter tre mænd. Hun efterlader sig fire børn: Inge, Karin, Ernst og Bent samt seks børnebørn.

Hun blev født på Ærø i en flok på syv søskende og hun ville være gartner. Hun kom til Hedensted for at få den sidste del af sin læretid hos gartner Bertelsen. Her mødte hun Gunnar Laursen, som hun giftede sig med, og sammen byggede de hus på Nygade 5, det hus, der blev hendes faste holdepunkt gennem årene, og hvor hendes talent for blomster udfoldede sig i den store staudehave.

Annonce

Maries arbejdsliv var broget. Som ung enke tog hun det arbejde, som bød sig og praktisk kunne lade sig gøre: job på dunkefabrikken, BM på aftenhold , hos K.K.anlægsgartner, der stod for haveanlægget ved Bøgely, pedelmedhjælper i Horsens, og som blomsterpasser i BM’s kontorer. Grove anlægsarbejder med fliser og brosten gik hun ikke af vejen for, og et tilgroet busket blev anderledes smukt at se på, når Marie havde været der.

Som 60-årig gik Marie på efterløn for at nyde sit otium sammen med Børge Poulsen, med hvem hun var gift i 35 år. De rejste sammen med bus til Østrig, Tyskland og Frankrig, indtil Børge blev syg, og Marie passede ham trofast til hans død i 1998.

Da var hun allerede i gang med at samle brugt tøj til Rumænien. Hun samlede, sorterede og pakkede masser af tøj, som folk læssede af på hendes trappe. Ruth Jacobsen, Gadbjerg, organiserede i forening med andre frivillige pakning og transport i lastbil til Rumænien, hvor det blev fordelt til børnehjem, plejehjem og fængsler. 100 læs blev det til gennem årene.

Jeg har kendt Marie siden 1957. Vi har rejst sammen til Madeira og England og glædet os over haver og blomster allevegne. Vi har slappet af på hendes terrasse med udsigt til det blomstrende åkande-bassin. Vi har været i sommerhus og kørt ture, når tid og vejr var til det.

Hun forsvandt langsomt i demensens tåger. Dagligdagen i huset blev for vanskelig, og trods god støtte fra børn og naboer måtte hun til sidst på Bøgely.

Marie havde stærke meninger om mange ting. Hun var en ildsjæl, flittig som få, en beskeden, sej arbejdskraft og en herlig veninde.

Æret være hendes minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Politiet til stede i Korskærparken: Større indsats efter meldinger om hærværk og uønsket ophold i kældre

Annonce