Annonce
Mindeord

Mindeord: Petra havde en sjælden evne til at ældes med ynde uden brok over de skavanker, som alderdommen bringer

Petra Andersen. Privatfoto

Fredericia: Morten Andersen, Virum, har på familiens vegne indsendt følgende om Petra Andersen, Middelfart, tidligere Kongsted ved Fredericia, der blev 97 år:

Petra Andersen voksede op i en stor børneflok på Tuevej i Kongsted ved Fredericia og kom som noget usædvanligt på realskole i Fredericia.

Hun havde evnerne til at læse videre, men som så mange andre piger fra landet kom hun ud at tjene og på husholdningsskole.

Det blev også Petras lod at træde til som husholder og børneopdrager i barndomshjemmet, da moderen blev syg, og der stadig var børn at passe.

I 1947 blev hun gift med Johannes Morten Andersen, og de fik fem børn, ni børnebørn og 14 oldebørn.

På gården var hun ikke kun aktiv som husmor, men styrede regnskab og finanser, og hver gang livet bød på udfordringer, viste hun en viljestyrke og vedholdenhed, som var legendarisk.

Det blev til 16 gode år på "Aulbygård" med engagement i lokalsamfundet, inden motorvejen over Fyn fik dem til at flytte til "Vesterdalgården", som de forvandlede til en smuk og driftig gård, hvor de boede i over 40 år. De drev den, indtil de var næsten 90, hvorefter de flyttede til Middelfart. For første gang i deres liv boede de i en lille lejlighed, men også det blev et samlingssted for familien.

Petra var en viljestærk og bestemt dame, og når hun gik i gang med noget, blev det gennemført 100 pct. - uanset om det var som husmor, i bedriften, som haveentusiast eller med at knytte smyrnatæpper eller kniple. Lige til det sidste læste hun dagens to aviser grundigt og klippede artikler ud, som blev fordelt og sendt med brev til nær og fjern.

Petra havde til det sidste stor interesse i verden og mennesker omkring sig og havde en sjælden evne til at ældes med ynde uden brok over de skavanker, som alderdommen uvægerligt bringer.

Også derfor var alle glade for at komme på besøg og mærke hendes interesse eller lege "gemme fingerbøl".

Sin 97-års fødselsdag blev fejret med en stor fest på Hindsgavl Slot, en måned inden hun stille sov ind omgivet af den nærmeste familie.

Til det sidste havde hun stor glæde af at komme på Fænøsund Dagcenter, hvor hun havde lyst at bidrage til at skabe gode dage i fællesskabet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

40-årig anholdt efter skuddrama: Mistænkt for at have spillet en rolle ved Paludan-demonstration

VB For abonnenter

Minut for minut: Sådan fik VB sendt FC Fredericia ud af oprykningskampen

Annonce