Annonce
Navne

Hun kan både bage og styre en debat: Gertrud er fuld af højskoleværdier og overraskelser

Gertrud Højlund fotograferet foran Folkehjem i Aabenraa i forbindelse med genoplivningen af programmet "Højlunds Forsamlingshus" i 2019. Foto: TV 2
Gertrud Højlund, der i sin barndom bl.a. boede i Grumstrup ved Horsens, er uddannet journalist og har haft en række værtsroller, i dag på TV 2 News. Søndag 17. januar fylder hun 40 år.
Annonce

Fødselsdag: TV 2 News-vært Gertrud Højlund fylder 40 år søndag 17. januar.

Der kunne skrives en stor nordisk roman som dem, Gertrud Højlund elsker at fordybe sig i, om hende selv.

Journalisten Gertrud Højlund, der fylder 40 år søndag 17. januar, ville være et interessant bekendtskab som hovedperson. Fuld af overraskelser. Bedst som du tror, du har hende placeret som det højskoleglade, Grundtvig-dyrkende og samfundsengagerede menneske, hun er, overrasker hun.

Så har hun bestilt sig en stor sort bil og elsker den ubetinget.

Så er hun pludselig ekspert i træningsprogrammer og ligger og løfter vægte på en badebro.

Så begynder hun at spille klaver.

Så har hun vundet tv-programmet "Masterchef". Finaleretten omfattede brøndkarse-is, som dommerne godt nok ikke helt forstod idéen med.

Men overraskende og kreativt a la Gertrud, det var det.

Annonce

Født ind i højskolelivet

Gertrud Højlund, som de seneste fire år har været vært på TV 2 News, er født ind i højskolelivet.

Hendes far, den kendte studievært og samfundsdebattør Niels Højlund, var dengang forstander på Ry Højskole.

Og indtil TV 2 og dermed det populære debatprogram "Højlunds Forsamlingshus" begyndte i 1988, boede familien - Niels, hustruen Rikke Thisted-Jensen og de fem døtre - på højskolen i Ry.


Hun er ikke bleg for at fortælle om sin indre mormor, som blandt andet omfatter glæden ved at samle svampe, stor sans for hjemlig hygge i den blomstrede lænestol og ja, meget gerne med dagens krydsord.


Højskolen, traditionerne, sangene og dannelsen blev basen for Gertrud Højlunds livsværdier, og i voksenlivet er hun også to gange vendt tilbage til skolen i Ry - først som elev, siden som lærer.

Familien slog sig ned i det nedlagte mejeri i Grumstrup ved Horsens, og efter gymnasiet var Gertrud Højlund blandt andet tre år i Frankrig.

Hjemme igen blev hun uddannet journalist på Syddansk Universitet og har været vært på både "Go’ morgen Danmark" og "Go’ aften Danmark", Radio24syv og så altså nyhedskanalen TV 2 News, hvor hun i dag er fast morgenvært.

Annonce

Den indre mormor trives

Undervejs har Gertrud Højlund skrevet klummer og kommentarer og engageret sig i livets både store og små spørgsmål.

Hun er ikke bleg for at fortælle om sin indre mormor, som blandt andet omfatter glæden ved at samle svampe, stor sans for hjemlig hygge i den blomstrede lænestol og ja, meget gerne med dagens krydsord.

På arbejdet genoplivede Gertrud Højlund ved det seneste folketingsvalg sammen med dygtige kolleger sin fars legendariske debatprogram med stor succes.

Hun genåbnede Højlunds Forsamlingshus på Folkehjem i Aabenraa med en timelang politisk debat om valgets vigtigste emner. Med nær debat mellem borgere og politikere og med en Højlund Junior, der kontant krævede en ordentlig tone af alle.

Lige inden programstart ringede den nervøse studievært til sin mor, som beroligende sagde:

- Det skal nok gå. Du har jo dit gode hoved!

Nemlig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Drop nationale test i Fredericia, foreslog Enhedslisten: Usædvanlig alliance bakkede op

Fredericia

Tirsdagens coronatal: Smittetrykket falder fortsat i Fredericia

Annonce