Annonce
Fredericia

Hun skal hjælpe Fredericias veteraner

Liv Winterberg Lykkegaard er ansat som veterankoordinator. Foto: Fredericia Kommune

Liv Winterberg Lykkegaard er ansat som ny veterankoordinator i Fredericia Kommune. Hun skal hjælpe udsatte veteraner og deres pårørende.

Fredericia: Fra 1. oktober får Fredericia Kommune en veterankoordinator.

Liv Winterberg Lykkegaard er ansat i den nye stilling, oplyser Fredericia Kommune i en pressemeddelelse. Formålet er at sikre "sammenhængende og trygge forløb for de udsatte veteraner, der kæmper med psykiske eftervirkninger efter deres udsendelser", hedder det i meddelelsen.

Den nye koordinator skal hjælpe både veteranerne og de pårørende, og ansættelsen glæder Peder Tind (V), som er formand for social- og beskæftigelsesudvalget.

- Som garnisonsby og hjemby for telegrafregimentet er det enormt vigtigt for byrådet, at vi tager os godt af de soldater, der har været udsendt. Ikke mindst dem, der kommer hjem med skader på krop og sjæl, udtaler han.

Hendes store erfaring med veteraner, kombineret med hendes kendskab til det kommunale system giver hende de bedste muligheder for at hjælpe vores veteraner.

Peder Tind
Annonce

Tilfredshed hos DF

Også hos Dansk Folkeparti er der tilfredshed med ansættelsen. Partiet har foreslået at ansætte en veterankoordinator i forbindelse med budgettet for 2019.

- Jeg er glad for, at det er lykkedes for Fredericia at komme på landkortet som en af de byer, som har en veterankoordinator. Jeg hæfter mig ved, at den nye veterankoordinator er lokalkendt og her erfaring på området, siger Inger Nielsen til Fredericia Dagblad.

Der har været debat om indsatsen for veteraner i kommunen. Et projekt skulle bringe flere veteraner ind i på Depotgården, men på ét år fik man kun sluset én veteran ind i aktivitetshuset. Det blev diskuteret ved det seneste byrådsmøde, og her foreslog DF, at man også skulle forsøge at få fat i de hårdest ramte veteraner.

- Jeg ser frem til, at den nye veterankoordinator indgår i arbejdet, og jeg tænker, hun er oplagt at inddrage i projektet på Depotgården. Det er vigtigt, at der gøres noget opsøgende arbejde i forhold til vores allerdårligste krigsveteraner, siger Inger Nielsen.

Annonce

Erfaring med veteraner

Liv Winterberg Lykkegaard kommer fra en stilling som borgervejleder i Fredericia Kommune, men har tidligere arbejdet med veteraner. Fra 2010 til 2014 var hun ansat i Forsvaret i Veterancenter Region Syd som rådgiver og bisidder for psykisk og fysisk skadede veteraner. Hun har desuden arbejdet for rådgivningsorganisationen VISO, og hun er uddannet socialrådgiver og har en masteruddannelse i rehabilitering.

- Jeg glæder mig rigtig meget til at arbejde med veteraner og pårørende igen. Jeg går ydmygt til opgaven, og det er vigtigt for mig, at det bliver veteranerne og deres pårørendes behov, der bliver styrende for vores indsats. De har en masse ressourcer, som vi skal bruge, så det handler om at støtte dem i at opnå deres egne mål. Jeg glæder mig også til at arbejde sammen med de mange gode organisationer, der i dag arbejder med området, så vi sammen kan skabe de bedste muligheder for vores veteraner, udtaler Liv Winterberg Lykkegaard i pressemeddelelsen.

De frivillige organisationer, Veterancenter Fredericia, Veteranhjem Trekantsområdet og KFUM's Soldatermission har været involveret i beskrivelsen af den nye stilling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Forvaltning slår fast: Politikerne har sagt ja til ny daginstitution i Madsby - hvis det er muligt

Fredericia

Fem nye smittede: Men snart er 10 procent af alle i Fredericia i gang med vaccinering

Annonce