Annonce
Fredericia

Christine har åbnet en hundesalon - og elsker at snakke med sine kunder

Christine Blom er igang med at ordne Mollys pels i den nye Salon K9 ved Fredericia Specialfoder på Krogsagervej i Erritsø. Fito: Peter Friis Autzen
Christine Blom har åbnet en hundesalon hos Fredericia Specialfoder. Og der er rift om at få sat hundens lokker.

Erritsø: Det er ikke kun mennesker, der snakker med deres frisør, mens lokkerne klippes og rettes til.

Det gør hunde også. Og Christine Blom elsker at være en del af den samtale.

Christine har åbnet Salon K9 i et lokale ved Fredericia Specialfoder på Krogsagervej i Erritsø.

- Jeg har selv fem hunde, hvoraf den ene dog bor hos nogle venner, siger Christine.

- Så selvfølgelig skal jeg også arbejde med hunde, siger hun.

- Jeg elsker nærværet mellem hunden og mig, når jeg klipper den. Der er også meget nursing og nus i det. Undervejs snakker vi med hinanden. En hund fortæller meget - næsten som et menneske, der er ved frisør. Man skal bare have øre for det og forstå, hvad den siger.

Annonce
Christine Blom klipper også hunde to steder på Fyn, men den nye salon i Fredericia bliver hendes hovedkontor. Foto: Peter Friis Autzen

To timer

Christine klipper også hunde to steder på Fyn. Men lokalet i Erritsø bliver hendes nye hovedkontor.

- Her kan jeg klare hunde på op til 20 kilo, siger Christine, der er uddannet veterinær-sygeplejeske - altså "dyre-sygeplejeske".

- Min baggrund gør, at jeg også kan undersøge hundenes tænder og ører. Og i det hele taget sende hund og ejer videre til en dyrlæge, hvis der er brug for det, siger hun og tilføjer, at hun også kan tømme hundes analkirtler, hvis der er brug for det.

- Det har overraskende mange hunde brug for, siger hun.

Men klipning er det primære. Og det tager tid at nå omkring en hund.

- Først vasker jeg den, så føntørrer jeg den, så klipper jeg den og klipper dens negle. Det varierer lidt, hvor lang tid det tager - afhængigt af blandt andet race og klipning. Men normalt varer en klipning omkring to timer.

Vokset op med hund

Christine voksede op i Gårslev og havde hund hele sin barndom.

I dag er hun bosat i Glamsbjerg på Fyn. Men hunde har hun stadig. Som nævnt tæller flokken fem. Eller rettere: Lidt flere.

- En af mine tæver har syv hvalpe. Så der er en del hunde derhjemme for tiden.

På bordet, den dag ElboBladet kommer forbi, er Holly - en halvandet år gammel shih tzu. Hun slapper fuldstændig af, mens Christine arbejder.

- Hun er vant til det, siger Christine og tilføjer, at hun også tager imod hvalpe, der skal "prøveklippes". Nogle hunde skal nemlig lige vænne sig til at være på bordet - og jo tidligere, den tilvænning starter, jo bedre, oplyser Christine.

Hunde kan blive helt salige og stille, mens deres pels ordnes. Molly her har det i hvert fald dejligt. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

I stedet for en ny bro skal der anlægges en ny sti på Den gamle Lillebæltsbro

Læserbrev: Det er helt forkerte betragtninger, der ligger til grund, når der lægges op til en ny Ny Lillebæltsbro og dermed til yderligere at lægge beslag på naturværdier til fordel for gigantiske bro- og vejprojekter på bekostning af reel livskvalitet. Hvor bliver klimaudfordringerne af i denne debat? Der går desværre fortsat alt for megen monumentalisme og "se-mig-her-projekter" i politikerne: "Se JEG har været. De bygger et monument for mig". Grøn Kultur Danmark anbefaler, at der i stedet sættes fokus på kvalitet frem for kvantitet - livskvalitet frem for vækst. Og det ud fra den simple betragtning, at det er vi nødt til, hvis menneskeheden skal overleve blot et par generationer endnu. "Det er", med Steen Hildebrandts ord (professor emeritus og adjungeret professor, red.), "ikke længere nok med en retningsændring. Det er nødvendigt med en total reorganisering af det samfund, den vestlige verden har indrettet sig på." Grøn Kultur Danmark anbefaler, at der tænkes mere i mindre, simplere og nærværende projekter. Vi bliver nødt til at skære ned på vores forbrug, slagte den hellige ko "vækst", fjerne pseudoarbejde, nedsætte arbejdstiden og fordele arbejdet på alle ressourcekompetencer som et skridt i en ny retning og tankegang. Grøn Kultur Danmark anbefaler, at der som led i en ny strategi i stedet for overvejelser om en ny broforbindelse anlægges en ny sti på Den gamle Lillebæltsbro, vel vidende at den ikke væsentligt vil kunne aflaste fremtidens forventede trafikstigning. Det skal den heller ikke: Den trafikstigning skal vi helt undgå at skabe. Giv dig tid. Brug din cykel, gå, benyt toget og nyd samvær med nye mennesker og vær med til at højne fysisk og psykisk folkesundhed.

112

Politiet har sikret overvågning efter røveri i lokal brugs: - Vi vil gerne høre fra borgerne

112

Var det en indbrudstyv, genboen så? Politiet leder efter mand med gul pose

Annonce