x
Annonce
Vejle

Hurtigere end forventet: Madam Blå lukker lørdag

Det er under en måned siden, at Ulla Guasp Clausen gav nøglerne til Madam Blå til Martin Sikær, der mandag sætter håndværkerne i gang med at forvandle kaffebaren til et konditori, som også skal fylde det tomme lokale ved siden af. Arkivfoto: Mette Mørk
Conrads begynder mandag på at nedbryde Madam Blå og forvandle stedet til "Konditoriet Johan Conrads efterfølger".

Vejle: Det går noget hurtigere end forventet. Men nu har Madam Blås faste kunder kun indtil lørdag, hvis de vil nå en sidste kop kaffe eller kakao i den lille hyggelige kaffebar i Søndergade.

Det er under en måned siden, at Ulla Guasp Clausen solgte sit hjertebarn gennem 20 år til caféejer Martin Sikær, der ikke lagde skjul på, at han vil bygge Madam Blå om til et større konditori.

Men han havde ikke forventet, at forvandlingen allerede ville gå i gang en måned efter overtagelsen.

- Flere ting skulle falde på plads, men vi har nu forhandlet huslejeniveauet på plads med udlejerne (Kirk & Thorsen, red.). Samtidig viste der sig pludselig en åbning fra håndværkernes side. De har ellers travlt i denne tid, men de er klar til at gå i gang med ombygningen på mandag, siger Martin Sikær, der driver caféen Conrads og No 14 Vinbar i Den Smidtske Gård.

Annonce

Vi synes, at vi bygger videre på det koncept, Madam Blå har haft i lang tid. Derfor bliver vi også lidt ramt, når nogle kommer og spørger, hvorfor vi ødelægger deres fine sted.

Martin Sikær, caféejer med konditori-planer

Bygger videre på konceptet

Madam Blås lokale skal bygges sammen med det ledige lokale, som tøjbutikken MollyMio forlod i slutningen af 2019. Den største lokalemæssige forandring skal ske i den snart forhenværende kaffebar, der skal bygges om til produktionslokale for det konditori, der får navnet "Konditoriet Johan Conrads efterfølger".

- Vi vil gerne i gang så hurtigt som muligt med det koncept, vi tror på, er fremtiden i Vejle med hjemmebagte kager i høj kvalitet, siger Martin Sikær.

Madam Blå har sat gang i et udsalg, der skal tømme stedet for butiksvarer inden lukningen, men Martin Sikær kalder det et ombygningssalg og ikke et ophørsudsalg.

- Vi synes, at vi bygger videre på det koncept, Madam Blå har haft i lang tid. Derfor bliver vi også lidt ramt, når nogle kommer og spørger, hvorfor vi ødelægger deres fine sted. Vi synes, at vi udvikler det, og vi kan ikke ramme alle lige godt. Men vi synes, at vi prøver at skabe noget, der passer godt ind i husets historie med konditor Conrad, der boede og arbejdede i Den Smidtske Gård, siger caféejeren.

Tror ikke helt på påske-åbent

Han mener ikke, at han kan drive et rentabelt konditori med blot 18 siddepladser, som Madam Blå har i dag. Derfor skal nabolokalet inddrages til serveringslokale.

- Vi er stadig et sted, du kan få kaffe og kage, og vi vil gerne skabe et old school konditori, hvor du kan se kagerne blive til. Vi vil også prøve at skabe små rum, som vi har det i caféen, så vi bibeholder den intime stemning med små runde borde og dæmpet belysning, siger Martin Sikær.

Håndværkere skal i gang med at vælte to vægge og der skal bygges en vindfang med dobbeltdøre, så det ikke generer de siddende gæster, når den gamle trædør ud mod gågaden går op og i.

Han er i gang med at ansatte en uddannet konditor og serveringspersonale, og håbet er, at "Konditoriet Johan Conrads efterfølger" åbner til påske.

- Vi vil kæmpe en hård kamp for at blive klar til påske, men jeg tror ikke helt på det. Men det bliver senest 1. maj, og vi vil ikke åbne, førend vi er helt klar, siger indehaveren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Søren Møller taler ud: Teaterchef håbede med opsigelse at redde sin drøm

Kultur For abonnenter

København var et dyrt bekendtskab: To forestillinger slog bunden ud af teatret

Annonce