Annonce
Trekantområdet

Hus nedrives for at gøre plads til palisade

Det er godt nyt for palisaden, at huset i Vestergade 4 nu bliver fjernet. Det ligger nemlig lige oveni den træmur, som kong Harald omkring år 968 opførte omkring sin gård. Foto: Anders Kynde
I løbet af de kommende tre uger bliver huset i Vestergade 4 i Jelling fjernet. Det ligger oveni palisaden, som efterfølgende skal markeres med de karakteristiske hvide betonstolper på ejendommen.
Annonce

Jelling: Mange huse i og omkring monumentområdet i Jelling er blevet fjernet de seneste årtier.

Nu gælder det også det gule hus i Vestergade 4, hvor der tidligere har været frisørsalon. Senest har Kongernes Jelling brugt huset til administrationsarbejde, men personalet er for nylig rykket ind i nabobygningen i Vestergade 6 - også kendt som det gamle lægehus.

I sidste uge er et nedbrydningsfirma rykket ind på ejendommen. Først skal der bruges cirka et par uger på miljøsanering af miljøskadelige stoffer, inden selve nedrivningen af huset kan begynde. Vejle Kommune forventer, at arbejdet er udført om tre uger.

Dermed er vejen banet for yderligere markering af kong Haralds palisade fra 900-tallet i form af hvide palisadestolper. Palisadens forløb er i forvejen markeret på i vejbanen ved huset.

Vejle Kommune har budgetteret med, at udgiften til nedrivning samt markering af cirka 30 meter palisade bliver omkring 650.000 kroner plus moms.

I løbet af de kommende uger er huset væk. Foto: Anders Kynde
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Endnu et villa-indbrud

Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce