Annonce
Middelfart

Husk hvem, hvad, hvornår og hvorfor: Lærere lærte om den gode pressemeddelelse og nyt event-system til skrivekursus

Omkring 15 læsere var til skrivekursus i byrådssalen tirsdag, hvor de lærte om, hvordan man bedst kontakter avisen omkring et arrangement eller en begivenhed. Foto: Mia Harm Madsen
Tirsdag holdt Melfar Posten og Fyens Stiftstidende årets første skrivekursus for læsere, hvor der også var introduktion til det nye system Eventinfo.
Annonce

Nordvestfyn/Middelfart: Der var både teknikgennemgang, tips og tricks og tapastallerkener på tapetet, da Fyens Stiftstidende og Melfar Posten holdt læsermøde i byrådssalen tirsdag aften.

Mødet handlede om, hvordan man skriver en god pressemeddelelse, som både fanger og indeholder de nødvendige informationer, redaktionen skal bruge for at kunne lave en note eller en foromtale af begivenhed.

De omkring 15 deltagere var allesammen aktive frivillige fra hele kommunen, som løbende har brug for at få budskaber ud gennem deres lokale medie om deres foreninger eller organisationer.

Først fik de et oplæg fra Mia Harm Madsen, journalist på redaktionen og tovholder på Melfar Posten, som delte ud af både do's and dont's.

Annonce

Hvem, hvad, hvor

Det involverer, at man har besvaret de klassiske hv-spørgsmål - hvem, hvad, hvor, hvornår og hvorfor, forklarede Mia Harm Madsen efterfølgende med en række eksempler.

- Der er for eksempel mange, der glemmer at skrive tidspunkt og datoer, og det er en af de vigtige, man lige skal have vinget af, fortsatte hun.

Hun fortalte også, at billeder skal sendes i så høj en opløsning som muligt, så de ikke bliver grynede, når redaktionen sætter dem ind i artiklen.

Her spurgte en af deltagerne, Else Møller, om ikke det er i orden at bruge Wetransfer til at sende fotos. Det bekræftede Mia Harm Madsen, der allerede modtager mange billeder fra forskellige aktører den vej rundt.

Hun tippede samtidig deltagerne om at sende deres pressemeddelelser i god tid og gerne 14 dage før. Og hun forklarede, at det er en god idé at sende en meddelelse for hver begivenhed, man har, i stedet for eksempelvis at sende en samlet oversigt over efterårsarrangementer.

- Når den avis (hvor den bliver bragt, red.) er en uge gammel, så har folk glemt det igen, forklarede Mia Harm Madsen og tilføjede, at redaktionen plejer at bestræbe sig på at undgå, at omtaler bringes for tidligt.

Annonce

Premiere på Eventinfo

Efter Mia Harm Madsens oplæg blev der serveret en portion tapas, som deltagerne indtog, indtil Sofie Ejlskov Hugger, journalist og souschef på redaktionen, tog over for at fortælle om avisens nye system, Eventinfo.

Deltagerne blev taget igennem systemet og teknikken trin for trin, hvorefter de fik mulighed for at stille spørgsmål og komme med input til det nye værktøj, som blev præsenteret for første gang under læsermødet.

Meningen er, at de, der sender materiale til avisen, snarest muligt skal begynde at gøre det gennem Eventinfo i stedet for over mail.

Og når det sker, og hvis coronaen tillader det, bruger redaktionen desuden Eventinfo til at bringe forhåbentlig fyldige det-sker-lister med begivenheder tilbage i aviserne.

Man finder Eventinfo på adressen www.fyens.dk/eventinfo.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Ivan og den etbenede hane

Fredericia

Partier tager penge af kassen for at få råd til store anlægsopgaver - ny skole og teaterplaner afventer

Fredericia

Partier har fremlagt nyindgået budgetforlig: Genlæs opdateringer fra pressemødet her

Annonce