Annonce
Middelfart

Husker du 'Rødtop' og tvillingehuset? Her er tre byggesager, der har vakt stærke følelser i Strib

Lene Veel Jeppe og manden Michael kæmpede i 2020 en kamp for, at deres tvillingehus skulle beholde dets tvilling på Rørkærsvej i Strib. Foto: Rasmus Henriksen

Parcelhusbyggeriet på Nørre Allé 27, som avisen i dag fortæller om, er ikke det eneste, der har skabt debat og undren blandt stribonitterne.

Gennem tiden har flere sager været oppe at vende i forbindelse med, at gammelt har skullet blive til nyt, som ikke nødvendigvis er i tråd med de mest historiske omgivelser i Strib.

Her er tre sager, hvoraf to af dem er afsluttet, og den tredje, der dog i højere grad handler om at bevare et naturligt dyre- og planteliv frem for et kommende etagebyggeri, stadig er under behandling hos Middelfart Kommune.

1 Rørkærsvej

Rørkærsvej 16-18. Arkivfoto: Rasmus Henriksen

I tvillingehuset på Rørkærsvej 16 og 18 i Strib søgte ejeren af nummer 18 i 2020 Middelfart Kommune om tilladelse til at rive sin del af tvillingehuset ned og bygge et fritliggende hus i to etager.

Det opponerede den anden halvdel, nummer 16, imod. Beboerne Lene Veel Jeppe og hendes mand, Michael, mente, at byggeriet var for stort og ville kaste skygge over skellet.

De var samtidig bekymrede for, at nedrivningen ville påføre skader på deres hus, og at tvillingehuset ville blive "amputeret".

Middelfart Kommune var dengang i dialog med begge parter, der i øvrigt involverede advokater og arkitekter.

I maj besluttede et enigt økonomiudvalg at give parret i nummer 18 nedrivnings- og byggetilladelse.

- Det var ikke en let sag, fordi vi kan sagtens forstå problemstillingerne i den. Flere af os har været forbi for at kigge på området og vurdere, om det er et specielt område, vi skal bevare. Det første, der springer i øjnene, er, at det allerede er et område i stor udvikling. Der er sket rigtig meget i området. Så det kommer næsten for sent, hvis vi skulle begynde at kigge på hele området som sådan. Og så synes man ikke, det kun gav mening at kigge på ét enkelt hus og lave en lokalplan kun for det, lød det dengang fra Regitze Tilma (V), formand for teknisk udvalg og medlem af økonomiudvalget.

2 Nørre Allé

Nørre Allé 71. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

I sommeren 2019 søgte et arkitektfirma på vegne af ejeren af Nørre Allé 71 om en nedrivningstilladelse, efter ejendommen havde stået til salg siden november 2018.

Det førte til en række høringssvar fra naboerne, der blandt andet frygtede, at en ny "firkantet klods" ville tage en del af udsigten til Lillebælt, og at området ville falde i værdi, hvis det stråtækte bindingsværkshus på 140 kvadratmeter blev jævnet med jorden til fordel for et moderne hus.

Middelfart Museum konstaterede eksempelvis i dets høringssvar, at den ældste del af ejendommen, der bliver kaldt "Rødtop", har en forholdsvis høj bevaringsværdi og bør "bevares for eftertiden".

Alligevel blev der givet tilladelse til at rive huset ned.

Ifølge Morten Weiss-Pedersen (K), der dengang var ret aktiv i sagen, er huset dog ikke blevet revet ned endnu.

3 Billeshavevej

Niels Erhard Sørensen og Lydia Krag Hansen har været rundt i lokalområdet for at samle underskrifter. Privatfoto

Living Development-projektet oven på det gamle olieberedskabslager på Billeshavevej i Strib omfatter 106 boliger fordelt i tæt lav bebyggelse og tre punkthuse med hver seks etager.

Det har mødt kristiske røster i lokalområdet, og i forbindelse med den første idéhøring blev der både startet en underskriftindsamling og sendt 20 høringssvar imod projektet ind.

Kritikken drejer sig i hovedsagen om tre elementer, nemlig højden på byggeriet, ødelæggelse af naturen og dyrelivet samt de trafikale forhold.

I flere af høringssvarene fremgår det også, at lokalbefolkningen gerne vil bevare det skovområde og den uberørte natur, de mener, der er opstået omkring de indhegnede betontanke de seneste 50 år.

Andre påpeger, at 106 nye beboelser vil skabe en voldsom trafik, som det eksisterende vejnet ikke er gearet til.

Den 6. april skal byrådet tage stilling til, om det vil sende forslaget til lokalplanen og kommuneplantillægget i høring.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia For abonnenter

Kommunal chef forsøgte to gange at gå videre med affære-rygter - Bjerregaard sagde nej

Debat

Klumme: Vi bør aldrig blive helt voksne

Middelfart For abonnenter

Mandesex i skoven kan handle om uforløste fantasier i parforholdet: - Det kan være svært at tale med sin partner om, hvad man har lyst til

Alarm 112

Spøgelsesbilist passerede 15-20 andre bilister uden at ane uråd: Nu er han varetægtsfængslet

Fredericia For abonnenter

Borgmestersag betød farvel til 'den perfekte embedsmand': - Jeg tager afskedigelsen til efterretning

Annonce