Annonce
Middelfart

Hva' ba? Region Syddanmark opruster på høreområdet

Nu skulle ventetiden på et høreapparat gerne blive kortere, for i Middelfart har Region Syddanmark investeret i hørebokse, der skal sikre, at ventende patienter kan komme hurtigere til. Foto: Colourbox
Annonce

Region Syddanmark investerer i to hørebokse. De skal hjælpe høreklinikkerne i Middelfart og Svendborg med at overholde de nye COVID-19-afstandskrav og nedbringe ventetiderne på høreområdet.

Region Syddanmark har siden 2018 arbejdet målrettet på at nedbringe ventetiden på høreområdet. Arbejdet har båret frugt, men corona-krisen har gjort det sværere at fortsætte de gode toner.

Derfor bliver Sundhedsudvalget på dets møde 24. november orienteret om, at regionen indkøber to hørebokse til høreklinikkerne i Middelfart og Svendborg. Det sker, fordi ventetiden de to steder, trods et generelt fald, stadig ligger på 25 uger.

Målet er at få ventetiden ned på tre måneder, som er den regionale målsætning. Det er allerede lykkes i Esbjerg og Sønderborg, hvor ventetiden ligger på henholdsvis 6 og 9 uger, men i Middelfart og Svendborg er ventetiden stadig for lang.

Prisen for de to hørebokse lyder på i alt på godt 1 million kroner, og pengene er allerede sat af i budgettet for 2021. De endelige detaljer omkring bevillingen lægges fast på regionsrådsmødet i december.

Planen er, at de to nye hørebokse står klar til brug i Middelfart og Svendborg i februar og marts 2021. Og når de er installeret og klar, vil de to høreklinikker kunne lave høreprøver på ca. 1.800 borgere om året  - dette med henblik på udlevering af høreapparat. Dertil kommer opfølgende servicebesøg, hvor der laves tilpasninger og justeringer på udleverede høreapparater.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce