Annonce
Læserbrev

Hvad er op og ned i sagen om Fredericia Teater?

Annonce

Læserbrev: Den 23. november havde Leif Borbjerg Andersen, Vinkelvej 1, Fredericia, et læserbrev i FD under overskriften: "Kommunal støtte til Fredericia Teater: Jeg tror ikke, disse beløbsstørrelser er ret mange skatteborgere bekendt."

Jeg fandt læserbrevet sagligt og velskrevet og baseret på faktuelle oplysninger, men samtidigt også lidt "modigt", for det er jo ikke velset at rejse spørgsmålstegn ved kommunens kulturelle flagskib, som har skaffet Fredericia positiv omtale langt ud over landets grænser.

I dagens FD er der en omtale af teatrets aktuelle situation under overskriften: "Teater forventer underskud på ni millioner i år: En ærgerlig situation."

Det bringer mig så på trods af advarsler fra den nærmeste familie til at spørge nærmere ind til situationen, hvor bl.a. borgmesteren udtaler: "Det er mange penge, men der er udsigt til et større statstilskud fra næste år."

Det sidstnævnte skal så komme fra det pengetræ, om hvilket finansministeren, når han kommer lidt klatøjet ud fra de igangværende finanslovsforhandlinger med den røde blok, siger, han ikke har uanede midler hængende på.

Og kommunen har vel trods gode tider i Fredericias kommunale økonomi heller ikke uanede midler i kassen?

Jeg har bemærket, at bestyrelsen hos Fredericia Teater tidligere i november blev kåret som Danmarks bedste Kulturbestyrelse ved kåringen Årets Offentlige Bestyrelse i København.

Jeg hæfter mig også ved en spids bemærkning i læserbrevet fra Leif Borbjerg Andersen, hvor kan skriver: "Et forslag til besparelser på teatret kunne være at fjerne opsætningerne i København (som sammen med vejret?) har været en af grundene til den katastrofale økonomi, men det kunne måske forplumre en direktørs ønske om en større egenpromovering?!"

Med en forslidt politisk floskel kunne jeg da også godt som skatteborger i byen tænke mig at høre, hvad der er op eller ned i sagen, og "om politikerne stadigvæk støtter en fortsat total ukritisk strøm af kommunale midler til den tilsyneladende kronisk tomme kasse i Fredericia Teater", som Leif Borbjerg Andersen spørger om i sit læserbrev.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Byggerod i Føtex City: Varehus udvider og bliver testbutik for nyt koncept

Fredericia

Nyt trænings- og legeområde undervejs: Ombygning af sundhedshuset rykker udenfor

Annonce