Annonce
Læserbrev

Hvad er op og ned i sagen om Fredericia Teater?

... det er jo ikke velset at rejse spørgsmålstegn ved kommunens kulturelle flagskib, som har skaffet Fredericia positiv omtale langt ud over landets grænser.

Læserbrev: Den 23. november havde Leif Borbjerg Andersen, Vinkelvej 1, Fredericia, et læserbrev i FD under overskriften: "Kommunal støtte til Fredericia Teater: Jeg tror ikke, disse beløbsstørrelser er ret mange skatteborgere bekendt."

Jeg fandt læserbrevet sagligt og velskrevet og baseret på faktuelle oplysninger, men samtidigt også lidt "modigt", for det er jo ikke velset at rejse spørgsmålstegn ved kommunens kulturelle flagskib, som har skaffet Fredericia positiv omtale langt ud over landets grænser.

I dagens FD er der en omtale af teatrets aktuelle situation under overskriften: "Teater forventer underskud på ni millioner i år: En ærgerlig situation."

Det bringer mig så på trods af advarsler fra den nærmeste familie til at spørge nærmere ind til situationen, hvor bl.a. borgmesteren udtaler: "Det er mange penge, men der er udsigt til et større statstilskud fra næste år."

Det sidstnævnte skal så komme fra det pengetræ, om hvilket finansministeren, når han kommer lidt klatøjet ud fra de igangværende finanslovsforhandlinger med den røde blok, siger, han ikke har uanede midler hængende på.

Og kommunen har vel trods gode tider i Fredericias kommunale økonomi heller ikke uanede midler i kassen?

Jeg har bemærket, at bestyrelsen hos Fredericia Teater tidligere i november blev kåret som Danmarks bedste Kulturbestyrelse ved kåringen Årets Offentlige Bestyrelse i København.

Jeg hæfter mig også ved en spids bemærkning i læserbrevet fra Leif Borbjerg Andersen, hvor kan skriver: "Et forslag til besparelser på teatret kunne være at fjerne opsætningerne i København (som sammen med vejret?) har været en af grundene til den katastrofale økonomi, men det kunne måske forplumre en direktørs ønske om en større egenpromovering?!"

Med en forslidt politisk floskel kunne jeg da også godt som skatteborger i byen tænke mig at høre, hvad der er op eller ned i sagen, og "om politikerne stadigvæk støtter en fortsat total ukritisk strøm af kommunale midler til den tilsyneladende kronisk tomme kasse i Fredericia Teater", som Leif Borbjerg Andersen spørger om i sit læserbrev.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

K-forsvarsordfører fra Vejle: Der skal minimum være ét veterancenter i hver region

Læserbrev: Man skal forstå, hvad veteraner har været i gennem. Det gør de på et veteranhjem. Den største pris betales af de mænd og kvinder - og ikke mindst af deres pårørende - der vælger at forsvare og kæmpe for vores bærende værdier. Danske soldater sætter livet på spil for den frihed, som alt for mange tager for givet. Derfor er vores vision, at der minimum skal være ét veterancenter i hver region. For det arbejde, der foregår her, har så stor en gavnlig effekt. Når vores udsendte vender hjem, skal de modtages med tak og den nødvendige hjælp, de har brug for. Veteraner har krav på respekt. Det handler om ordentlighed - og ikke mindst tryghed. Der er gudskelov sket en styrkelse af vores veteranpolitik, så pårørende og udsendte kan få den nødvendige hjælp og støtte. Konkret er der øremærket midler til veteranhjem og til at sikre en bedre behandling af fysisk og psykisk sårede soldater. Heldigvis kommer langt de fleste hjem uden varige mén på krop og sjæl. Men nogle gør, og de skal selvfølgelig have hjælp. Det gælder også for deres familier. For nylig hørte jeg en reportage i P1, der handlede om, at når far har været i krig, kan det gå ud over børnene mange år efter. Her fik man et indblik i den kun 11-årige piges hverdag, der bor med sin bror og sine forældre lidt uden for en dansk provinsby, og de problemer, det kan medføre at have en far med en militær udstationering i rygsækken. Og hvor fik jeg ondt af denne her familie. Den sorg og de lidelser, de har været igennem, siden far kom hjem fra krig. Lidelser, som familien stadig lider under. Faderen var udstationeret i Eks-jugoslavien i midten af 1990'erne og har efterfølgende fået konstateret PTSD. Hvor er det forfærdeligt for børnene, tænkte jeg. Mangel på retfærdighed. Pigen bøvler med en enorm vrede og er meget udadreagerende. Det kommer både til udtryk i skolen og inden for hjemmets fire vægge. Vreden kommer af de følger, hendes far har pådraget sig som konsekvens af at være i krig. Hun tør ikke at vække sin far, når han sover på sofaen - af frygt for en ubehagelig reaktion. Moderen siger, at deres datter har kopieret sin fars strategi. Han har nemlig også haft meget vrede i livet. Derfor skal de her mennesker selvfølgelig have hjælp. Den indsats, som vores soldater yder, er en indsats, der koster både menneskeligt og økonomisk. En tryg verden starter med nationer, der som Danmark tager et internationalt ansvar for demokratiske værdier. Så lad os være taknemmelige og udvise den ordentlighed, det fortjener, at man vælger en levevej med livet som indsats.

112

Politiet har sikret overvågning efter røveri i lokal brugs: - Vi vil gerne høre fra borgerne

Annonce