Annonce
Fredericia

Hvad ser du frem til, når Danmark genåbner?: Lise savner de hyggelige indkøbsture

Lise Villefrance glæder sig til igen at kunne handle ind, som hun gjorde før coronaudbruddet og nedlukningen af landet. Hvor hun tidligere har taget sig god tid i supermarkedet, er situationen stik modsat i disse tider. Foto: Søren Gylling
44-årige Lise Villefrance har altid set det som noget socialt at handle ind. Hun har nydt at bruge god tid på at udvælge de ting, der skulle i vognen. Men siden corona har handleturene mest kredset om ikke at stå for tæt på andre med indkøbsvognen.

Fredericia: At kunne nyde en indkøbstur. Køre med indkøbsvognen, uden at være nervøs for, om den kommer for tæt på andre. At have god tid til at studere butikkens udvalg. Både på hylderne og i køledisken. At kramme en bekendt, hun støder på.

Det er noget af det, 44-årige Lise Villefrance fra Fredericia glæder sig mest til, ved udsigten til en genåbning af Danmark.

Annonce
"Ufri" og "fremmedgjort". Det er to ord, 44-årige Lise Villefrance sætter på de følelser, der opstår i hende, når hun i disse tider bevæger sig ud på indkøbsture. Indkøbsturene sker dog langt fra ligeså ofte, som de gjorde før nedlukningen af landet. Foto: Søren Gylling

Hyggen forsvandt

Fredericia Dagblad spurgte fredericianerne, hvad de ville gøre som det første, når Danmark igen åbnede op. Lise Villefrance svarede:

- Det første jeg ville gøre, var at handle ind. Sådan stille og roligt, gå og kigge lidt på tingene, måske endda falde i snak i butikken.

Da Danmark blev ramt af nedlukning, var Lise Villefrance selv ramt af en omgang influenzalignende sygdom. Det er derfor først for nyligt, hun har bevæget sig ud i coronahverdagen. Og der måtte hun indse, at indkøbsturen blev præcis, som hun har læst om. Hun fortæller om, hvordan ”folk virkede helt fremmedgjorte overfor hinanden” og ”at folk bare tog ned fra hylderne”.

- Jeg følte mig egentlig ufri på min handletur. Førhen har handleture betydet, at jeg har haft god tid til at udvælge gode grøntsager samt bruge tid på at finde ud af, hvad i køledisken der lige kunne friste den dag. Jeg har altid syntes, det har været hyggeligt at handle efter arbejde. Så er man måske stødt på nogen, man ikke har set i lang tid. Jeg har altid set det lidt som noget socialt at handle ind, fortæller Lise Villefrance.

Mindre madspild

Der er ikke meget hygge eller spildtid på indkøbsturene i disse dage – ture, der ikke blive foretaget så jævnligt som før corona.

- Lige nu tænker jeg mest på at få kørt min vogn derhen, hvor ikke står andre står. Og det kan næsten være lidt rebus at køre rundt om hylder fire eller fem gange, for at komme hen til det, man skal have. Det er ikke hyggeligt. Jeg tager ikke ting ned fra hylden for at kigge på varen. Nu tager jeg en, og den køber jeg.

Det har dog selvfølgelig sin fordel, både på madspilds- og på lønkontoen, at der ikke handles så ofte, så det var tilfældet før corona. Der ryger heller ikke ting i vognen, der ikke står på sedlen.

- Vi finder hellere et eller andet kreativt ud af det, vi har, end at gå ned og handle en gang til. Ellers venter vi med at spise havregryn, hvis der ikke er mere mælk. Vi trækker den lidt længere, hvor vi før bare tog cyklen ned efter det smør, vi manglede, lyder det fra Lise Villefrance.

Lise Villefrance cykler med Team Rynkeby, og det er en lidt anden oplevelse af træne i disse tider. Det foregår nemlig alene og ikke på hold. For nylig ringede hendes far. Han ville høre, om de lige skulle snuppe et rundstykke, inden de cyklede. Men det kunne de ikke på grund af corona. - Det var en meget fjernt for mig. Ikke at kunne tage et rundstykke med min far, lyder det fra den 44-årige fredericianer. Foto: Søren Gylling

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce