Annonce
Trekantområdet

Hvad skal Egtveds fremtid byde på?

Hvordan skal Egtved udvikle sig de næste år frem? Hvad kan man eksempelvis gøre ved Aftensang for at gøre hovedgaden mere indbydende? Det er noget af det, borgere og Vejle Kommune i samarbejde skal forsøge at finde nogle forslag til. Arkivfoto: Mette Mørk
I år begynder processen med at udvikle en ny visionsplan for Egtved. Her kan borgerne komme med ønsker og idéer til byens fremtidige udvikling - måske der findes nogle kreative og krøllede forslag, som kan give Egtved noget nyt og innovativt?
Annonce

Egtved: Hvor skal vi hen, du? Sådan spurgte skærmtrolden Hugo engang, når han viste sig på tv i bedste sendetid.

Samme spørgsmål kan Egtved-borgerne passende stille sig selv? I løbet af i år skal arbejdet med at udarbejde en ny visionsplan nemlig sættes i gang. En visionsplan, der skal afløse den seneste fra 2011, og som skal sætte kursen for byens udvikling den næste årrække frem.

Gennem en serie har man her i avisen kunnet læse om nogle af de ønsker og visioner der har været for byen for ti år siden. En god del af dem er blevet helt eller delvist realiseret. Blandt andet er den gamle foderstofsilo, der så træls ud i Dalgade, er blevet revet ned, den gamle midtby gennemgik en større forskønnelse, den gamle Egtved Hallen blevet forvandlet til et nyt idræts- og multicenter, og der er blevet udstykket kommunale byggegrunde på Hvidegårdsvej.

Som Inger Pabst, formand for Egtved Udviklingsråd, i december fortalte i en artikel i denne serie:

- Det nytter noget med sådan en visionsplan, så vi glæder os rigtig meget til at skulle i gang med at udarbejde en ny, og det er noget, vi håber, at rigtig mange af byens borgere vil være med til.

Serie om visioner for Egtved

I år skal Egtved-borgerne atter til at drøfte byens fremtidige udvikling i samarbejde med Vejle Kommune, når der skal udarbejdes en ny visionsplan.

Den seneste visionsplan er fra 2011, og flere af de ønsker, der står nævnt i den, er blevet helt eller delvist opfyldt siden.

Gennem en række artikler har avisen slået ned på nogle af de ting, der er sket i Egtved siden 2011, og om nogle af de områder, hvor der stadig er et stort udviklingspotentiale.

Måske Egtved-borgere vil blive inspireret til at tænke over, hvad de ønsker for deres by i de kommende år.

Dette er sidste afsnit.

Annonce

Aftensang

Nu handler det nemlig om at kigge fremad og gøre sig nogle tanker om, hvad den kommende visionsplan kan indeholde.

I øjeblikket bliver der talt meget om Aftensang, idet der gennem BID-samarbejdet bliver arrangeret en dag, hvor hele byen opfordres til at give en hånd med for at gøre byens hovedgade mere spændende, farverig og indbydende. Her skal der tænkes ud af boksen og gerne i vilde idéer. Planen er nemlig ikke, at tiltagene skal være permanente. Men hvem ved, måske viser noget sig at være så godt, at det skal gøres permanent eller inspirerer til noget nyt.

Det projekt kunne være en oplagt måde at afprøve nogle idéer i en eller anden form, som måske kunne bruges som afsæt til at tænke nye visioner for Aftensang.

Annonce

Flere turister?

Og hvad med turisterne? Der arbejdes stadig på at skaffe finansiering til at etablere et nyt besøgscenter ved Egtvedpigens Grav. Det var vel oplagt i den sammenhæng at tænke over, hvordan man kan trække besøgende herfra ind til Egtved by også?

Der har tidligere været tanker om et vandrerhjem. Den idé er Egtved Udviklingsråd stadig optaget af. Men turistbusser kunne også være interessante at få omkring Egtved?

- Det kunne måske være en idé med en busholdeplads et centralt sted i Egtved? Der kommer hvert år mange busser til Bindeballe Købmandsgård, og når et besøgscenter ved Egtvedpigens Grav forhåbentlig på et tidspunkt står færdigt, så forestiller jeg mig, at der også vil komme mange busser hertil. Det kunne være rigtig godt, hvis vi kunne få nogle af dem til at gøre stop i Egtved by også, mener Helle Wiese, næstformand i Egtved Udviklingsråd.

Den gamle silogrund i Dalgade bliver lige nu ikke brugt til andet end opbevaring af forskellige byggematerialer og maskiner. Hvordan kunne det centrale område i Egtved udnyttes på en måde, der giver byen værdi? Det ville være oplagt at overveje det i visionsplansarbejdet. Arkivfoto: Vibeke Frost Oxholm
Annonce

Gerne vilde idéer

Hvad med fritidstilbud? Mangler der måske et sted for unge at mødes og hygge sig om aftenen og i weekenderne? Eller savner man i byen flere kulturelle tilbud? Er der brug for mere erhvervsjord?

Men udover den slags tanker - er der så nogle måske lidt vilde idéer, som kan inspirere til noget helt nyt? Nogle gange kan en idé godt virke noget arbitrær eller lidt for langt ude, men bliver idéen bearbejdet lidt, kan det måske blive spændende og innovativt?

Personligt glæder jeg mig til at følge processen med at udarbejde den nye visionsplan, og jeg håber sådan for Egtved, at mange af byens borgere vil engagere sig. Meget gerne også nogle af dem med kreative og lidt krøllede hjerner, der kan give noget spændende og måske uventet input til idéudviklingen.

Den gamle bykerne gennemgik en byforskønnelse for få år siden efter et ønske i visionsplanen fra 2011. Men måske kunne man gøre mere for at gøre den gamle del af Egtved mere spændende? Arkivfoto: Vibeke Frost Oxholm
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Skrappe coronaregler omdirigerer ridestævne til Fredericia: - Vi lægger op til 'kom, rid, skrid'

CORONAVIRUS

Live: Smittetilfælde kan spores til minkfarme - op mod 100 besætninger skal aflives

Annonce