Annonce
Vejle

Hvad skal tømmerflåden hedde?

Tømmerflåden er 3,6 meter i bredden og 5,4 meter i længden - på størrelse med et teenageværelse. Den holder til i Vejle Fjord over sensommeren. Foto: Mette Mørk

Vejle: Hvad skal vejle Lysbådehavns nyeste beboer hedde?

Ifølge den maritime overlevering bringer det uheld for et skib at begive sig ud på sin jomfrurejse uden først at være døbt, og der er jo ingen grund til at udfordre skæbnen - eller Kong Neptun - unødigt, så derfor beder vi læserne om hjælp til at finde på et navn til vores flåde.

Har du et godt forslag, så hold dig ikke tilbage, men skriv dit forslag til os på Vejle Amts Folkeblads Facebook-side.

Annonce

Frit valg

Der er i øvrigt frit valg på alle hylder i forhold til tømmerflådens køn.

Siden oldtiden er skibe traditionelt blevet opkaldt efter kvinder, men i 2002 traf verdens ældste søfarts-avis, Lloyds List, der er udkommet siden 1734, beslutning om at droppe betegnelsen "hun" om skibe og i stedet erstatte den med det mere kønsneutrale "det".

Selv mægtige Mærsk har på grund af rederiets store udbygningsprogram måtte ty til at bruge både by- og herre-navne til deres nybygninger, fordi rederiet løb tør for pigenavne, da alle navne skal relatere sig til A.P.Møller-gruppen og rederens familie.

Gorm, Greg og Gunnar kan altså være lige så gode navne som Greta, Gyda og Gerda. Og avisens redaktør mener, at den selvfølgelig skal hedden Allan, opkaldt såvel efter "Spurven fra Nørreskoven", og avisens navnkundige pressefotograf.

Hvad synes du, avisens tømmerflåde skal hedde?

Giv dit besyv med på Vejle Amts Folkeblads Facebook-side.

Vindernavnet belønnes - udover æren - med en sejltur på tømmerflåden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fodbold

Hedensted vil drille topholdene

Sport

Horsens hapser Fredericias cheftræner

Annonce