Annonce
Fredericia

Hvem gør en ekstra indsats for handicappede i Fredericia?: Ny pris uddeles i december

I Middelfart har man i flere år uddelt en årlig handicappris. I 2016 gik prisen til Mogens Kiersgaard Hansen (th.). Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Senere på året uddeles der for første gang i Fredericia en pris til en person, forening eller lignende, der har gjort en særlig indsats for handicappede. Alle lokale kan indstille deres bud.

Fredericia: Borgere, organisationer og foreninger med bopæl i Fredericia Kommune kan nu indstille deres kandidat til Handicapprisen 2019.

Prisen, der er uddeles for første gang senere på året, gives til personer, der yder en særlig indsats for handicappede i Fredericia.

- Med handicapprisen vil vi gerne sammen sætte yderligere fokus på handicapområdet og belønne særlige initiativer, der gør det muligt for handicappede borgere at være en aktiv del af samfundet. Det er ikke størrelsen af indsatsen, der tæller. Det er derimod betydningen af indsatsen, vi vægter højt. Selv en lille indsats, som mange måske ikke lægger mærke til i hverdagen, kan gøre en stor forskel for livskvaliteten hos mennesker med et handicap, siger formanden for Handicaprådet, Niklas Andersen.

Det er Fredericia Handicapråd, der i samarbejde med Fredericia Kommune har oprettet og uddeler prisen.

Annonce

Vinderen findes i december

Det er muligt at indstille kandidater til prisen indtil 21. november. Både enkeltpersoner, grupper, foreninger, forretninger eller virksomheder kan modtage prisen.

Hvem der løber med prisen, afgøres af repræsentanter fra Fredericia Handicapråd og Senior- og Handicapudvalget, der blandt indstillingerne finder frem til tre nominerede og herfra udpeger en endelig vinder.

Selve prisen bliver overrakt ved et arrangement i forbindelse med FN’s internationale handicapdag 3. december.

Vinderen modtager en vandrepokal og et diplom.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Seks Horsens-boksere i finalen ved JM

Læserbrev

I stedet for en ny bro skal der anlægges en ny sti på Den gamle Lillebæltsbro

Læserbrev: Det er helt forkerte betragtninger, der ligger til grund, når der lægges op til en ny Ny Lillebæltsbro og dermed til yderligere at lægge beslag på naturværdier til fordel for gigantiske bro- og vejprojekter på bekostning af reel livskvalitet. Hvor bliver klimaudfordringerne af i denne debat? Der går desværre fortsat alt for megen monumentalisme og "se-mig-her-projekter" i politikerne: "Se JEG har været. De bygger et monument for mig". Grøn Kultur Danmark anbefaler, at der i stedet sættes fokus på kvalitet frem for kvantitet - livskvalitet frem for vækst. Og det ud fra den simple betragtning, at det er vi nødt til, hvis menneskeheden skal overleve blot et par generationer endnu. "Det er", med Steen Hildebrandts ord (professor emeritus og adjungeret professor, red.), "ikke længere nok med en retningsændring. Det er nødvendigt med en total reorganisering af det samfund, den vestlige verden har indrettet sig på." Grøn Kultur Danmark anbefaler, at der tænkes mere i mindre, simplere og nærværende projekter. Vi bliver nødt til at skære ned på vores forbrug, slagte den hellige ko "vækst", fjerne pseudoarbejde, nedsætte arbejdstiden og fordele arbejdet på alle ressourcekompetencer som et skridt i en ny retning og tankegang. Grøn Kultur Danmark anbefaler, at der som led i en ny strategi i stedet for overvejelser om en ny broforbindelse anlægges en ny sti på Den gamle Lillebæltsbro, vel vidende at den ikke væsentligt vil kunne aflaste fremtidens forventede trafikstigning. Det skal den heller ikke: Den trafikstigning skal vi helt undgå at skabe. Giv dig tid. Brug din cykel, gå, benyt toget og nyd samvær med nye mennesker og vær med til at højne fysisk og psykisk folkesundhed.

Annonce