Annonce
Læserbrev

Hvem vil du helst snydes af?

Læserbrev: Som overskriften antyder, mener jeg, at politikerne snyder vælgerne, for de slipper jo godt fra det stort set hver gang.

I øjeblikket vil jeg helst snydes af Kristendemokraterne eller Liberal Alliance, og her er den korte version af, hvorfor det foreløbige valg er faldet på dem.

Kristendemokraterne har i sidste øjeblik skiftet frontfigur, og det synes jeg, de har været heldige med. Isabella Arendt virker som et godt bytte.

Jeg synes egentlig ikke, at Kristendemokraterne har noget at byde på, som andre borgerlige ikke har, men de har bare ikke været inde i varmen før, så jeg kan vel egentlig ikke bebrejde dem noget.

Liberal Alliance siger ofte de rigtige ting, men det er hidtil bare ikke blevet til så meget.

Jeg har før efterlyst konkrete tal på Liberal Alliances skattepolitik ved at skrive direkte til dem på mail, og Anders og Simon fremtræder jo ofte med tal, men skriver man til dem for at få en forklaring, hører man ikke så meget til dem.

Nu siger Anders så, at hver dansker ikke skal betale skat af de første 7000 kr., man tjener.

Han er også talsmand for, at alle skal have en trækprocent på 40.

Det lyder jo fint, men som pensionist vil jeg lige vise alle pensionister et regnestykke, som gælder min tilværelse:

Hvis jeg får de syv tusser hver måned og steg fire pct. i trækprocent, ville min fordel/bagdel i det regnestykke gå i nul!

Det er et eksempel på, hvordan politikere slynger om sig med tal, som de har fået skrevet ned på et stykke papir, og så er det biblen for dem, men de aner ikke, hvad det betyder ude i samfundet.

Det regnestykke tjener et formål, nemlig at de rigeste i dette samfund skal betale mindre til samfundet, hvorfor de også får endnu mere ud af det.

Det er stort set gældende for alle partier, der støtter de såkaldte "blå".

Jeg kunne godt nævne andre tal ude i erhvervslivet, som Anders har kastet rundt i luften, som om det er noget, der vil ske, hvis han bliver statsminister/får 90 mandater.

Ud fra ovenstående realitet om syv tusser hver måned uden skat, tror jeg, at der er mange andre ting, der vil vise sig for Anders og Liberal Alliance, hvis drømmen går i opfyldelse.

I øjeblikket fører Kristendemokraterne, for de hylder åbenbart min gamle nu afdøde partiformands ord:

"Vi lover ikke noget - til gengæld holder vi det, vi lover".

"I øjeblikket vil jeg helst snydes af Kristendemokraterne eller Liberal Alliance, og her er den korte version af, hvorfor det foreløbige valg er faldet på dem", skriver Niels J.S. Krog.
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Transportminister svarer igen: Hvorfor sænker du ikke sigtekornet, Troels Lund Poulsen?

Læserbrev: Troels Lund Poulsen (V) påstår her i avisen, at jeg løber fra et løfte om at ville udbygge E45 (læserbrevet "Tillykke. Nu skylder de røde en ny motorvej" 13. september, red.). Inden han skyder os for mange såkaldte "løftebrud" i skoene, vil jeg ganske stilfærdigt oplyse, hvad vi rent faktisk lovede før valget. For som vi sagde, så ønsker vi - i modsætning til hvad den tidligere regering leverede - at indgå en bred infrastrukturaftale til gavn for hele Danmark, som kan holde uanset, om regeringsmagten skulle skifte. Jeg synes derfor, at Troels Lund Poulsen skal sænke sigtekornet og lytte til opfordringen fra dele af erhvervslivet, som gør opmærksom på, at investeringer i infrastruktur er for vigtige til at være en årlig tilbagevendende politisk kampplads. Jeg kan naturligvis ikke svare på, hvorfor den tidligere regering valgte at indgå en så smal infrastrukturaftale kort før lukketid inden folketingsvalget. Men jeg kan konstatere, at hvis det havde været magtpåliggende for den tidligere regering, at dens investeringsplan skulle overleve efter et valg, så havde de nok brugt energien bedre på at sikre et bredt flertal. Og her - få måneder efter valget - så har Venstre allerede selv har trukket stikket på den tidligere regerings investeringsplan ved at melde ud, at partiet ikke længere vil prioritere Ring 5-motorvejen. Situationen er altså den, at der ikke længere er flertal for planen. Og det er den risiko, man løber, når man indgår smalle politiske aftaler. Det er også derfor, jeg ønsker at indgå en så bred infrastrukturaftale som muligt, hvilket også var formålet med vores eget trafikudspil fra før valget. Og i den forbindelse vil det være naturligt, at vi også drøfter trængselsudfordringerne på E45. Jeg ser meget frem til de kommende forhandlinger om en ny infrastrukturaftale og glæder mig over den konstruktive tilgang, som jeg har bemærket fra Venstres transportordfører, der på et samråd har udtalt: "Nu er valget overstået, og nu skal vi så se, om vi kan finde hinanden i en bred aftale, og det er vi da opsat på fra Venstres side." Det, synes jeg, er meget positivt. Og det synes jeg, at Troels Lund Poulsen bør lytte til. For vores fælles infrastruktur bør ikke være en politisk kampplads. Det er erhvervslivet, pendlerne og alle andre trafikanter, der hver dag sidder fast i trafikken, altså for vigtige til.

Annonce