Annonce
Trekantområdet

Hvem vil vinde 100.000 kroner i Kolding?

Dette værk af Ane Henriksen deltog ved biennalen i 2015. Pressefoto: Dorthe Krogh
Næste år bliver Koldinghus rammen for den store biennale for kunsthåndværk og design. Og dermed også for overrækkelsen af den store pris på 100.000 kroner.
Annonce

Kolding: I 2021 vises Biennalen for Kunsthåndværk & Design på Koldinghus. Og allerede nu er alle professionelle kunsthåndværkere og designere blevet opfordret til at sende en ansøgning til at deltage og dermed være med i konkurrencen om den prestigefyldte Biennaleprisen på 100.000 kr.

Ansøgningsfristen er den 1. oktober 2020. Det er biennalens jury, som udvælger de projekter, der deltager i udstillingen og den prestigefulde priskonkurrence på 100.000 kr. I juryen sidder blandt andre Anni Nørskov Mørch, som er kurator for Museet på Koldinghus

Biennalen er en scene for samtidens kunsthåndværk og design med udstilling, pris og formidling til både branchen, fagmiljøet og det brede publikum med smag for design. Udstillingen kan opleves fra den 5. juni til den 24. oktober næste år i Dansesalen på Koldinghus.

Annonce

I coronaens skygge

Det bliver en udstilling i coronaens skygge. For alle deltagere skal nemlig forholde sig til spørgsmålet om, hvad de tager med sig videre efter den globale coronakrise, som har skabt både en midlertidig opbremsning og måske et permanent retningsskift i værdier, vaner og strukturer.

- Med krisen fulgte en hyper-opmærksomhed på, hvordan vi bruger vores tid og ressourcer, og en mulighed for at spørge, hvad der er værd at tage med videre herfra. Biennalen 2021 kigger ind i en ny virkelighed, en post-corona tid, der sammensmelter traditionsbunden viden og teknikker med ny teknologi og formidling, fortæller Helle Dyrlund Severinsen, der er kommunikations- og projektleder i en pressemeddelelse fra Danske Kunsthåndværkere & Designere. Hun tilføjer:- Vi ønsker med Biennalen 2021 at undersøge, hvordan kunsthåndværkere og designere vil forme det forventede "nye normale". Hvad tager kunsthåndværkere og designere med sig af overleverede ressourcer, viden og metoder ind i fremtidens praksisser? Er en ny forståelse og nye fællesskaber vokset frem som et positivt "takeaway" fra krisen? Og har krisen inspireret designere og kunsthåndværkere til at efterlade noget for altid?

Man kan læse mere om næste års store designoplevelse på Koldinghus ved at klikke ind på  www.biennalen.dk

Biennalen

  • Biennalen er skabt på initiativ af Danske Kunsthåndværkere & Designere i 1995 med skiftende samarbejdspartnere og visningssteder. Dette sikrer en foranderlig og tidssvarende ramme for samtidens professionelle kunsthåndværk og design.
  • Biennalen er en åben udstilling og konkurrence, som alle professionelle udøvere med en tilknytning til Danmark inkl. det danske rigsfællesskab kan søge om deltagelse på. Dermed er Biennalen både en scene for nye talenter såvel som etablerede udøvere, hvilket skaber en god synergi blandt deltagerne.
  • I 2021 er det 10 år siden Biennalen sidst blev vist på Koldinghus.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Hvor blev lyrikken af?

Annonce