Annonce
Vejle

Hver tredje er ny: Kæmpe udskiftning i Vejles byråd

Værthusejer på Lumskebugten, Johnny Beck (i midten), gør comeback i byrådet, hvor han for flere perioder siden sad som repræsentant for Socialdemokraterne, som han igen blev valgt ind for. Foto: Mette Mørk.

11 ud af 31 byrådspladser besættes af nye folk. Tre vender tilbage som byrådsmedlemmer efter en pause, mens otte er debutanter.

Vejle: Da borgmester Jens Ejner Christensen (V) klokken 16.37 onsdag læste navnene op på de 31 valgte byrådsmedlemmer i Spektrum, var der en lang stribe af nye navne på listen.

Hele 11 kandidater er nye medlemmer af Vejle Byråd, når de 1. januar trækker i arbejdstøjet. Dermed er mere end hver tredje lokalpolitiker i byrådssalen et nyt ansigt.

Størst udskiftning er der hos Dansk Folkeparti, hvor hele gruppen på tre mand er ny. De to nuværende byrådsmedlemmer Gerda Hagemann Pedersen og Lars Aarup blev stemt ud af byrådet af vælgerne, mens Folmer Kristensen valgte ikke at genopstille.

I stedet bliver partiet i det nye byråd præsenteret af spidskandidat Kenneth Fredslund Petersen samt Karl Erik Lund og Svend Erik Nielsen, der begge sprang listen.

Jeg er glad og ydmyg, for der venter mig to ønskeposter, og jeg kan kun takke Peter for at have forhandlet de poster på plads. Nu går de til mig i stedet.

Anja Daugaard, nyvalgt byrådsmedlem for Ny Alliance
Efter fire års fravær gør Anja Daugaard comeback i byrådet. Sidste repræsenterede hun Venstre, og denne gang slog hun Liberal Alliances spidskandidat Peter G. Harboe, og tog partiets enlige mandat. Foto: Mette Mørk

Comeback til Beck

Venstres Charlotte Faber Stech Mortensen var det tredje og næstsidste byrådsmedlem, som vælgerne sendte ud i mørket.

Partiet har i forvejen sagt farvel til Kit Kielstrup og tidligere borgmester Arne Sigtenbjerggaard, der valgte ikke at genopstille. Da partiet mistede to mandater, kommer byrådsgruppen til at bestå af et enkelt nyt navn i Thyge Havgaard Bjerring.

Hos byrådets største parti, Socialdemokraterne, der er vokset med to mandater, får byrådsgruppen fire nye ansigter i Morten Skovlund, Henning Dam og Johnny Beck, der gør comeback i byrådet.

Det fjerde nye medlem er tidligere embedslæge Arne Poulstrup, der torsdag dog skal i omtælling mod 1. suppleant Mustapha Ali El-Ahmad, da blot tre personlige stemmer skiller dem.

En småsløj Holger Gorm Petersen lignede dagen efter valget, det han var: En slagen mand. Han er en af de i alt syv byrådsmedlemmer, som vælgerne sendte ud af mørket tirsdag. Foto: Mette Mørk
Annonce

Ekstra mandater til debutanter

SF's ekstra mandat tager debutanten Allan Pedersen sig af, mens Konservative tilbageerobrede det andet mandat, partiet mistede ved sidste valg.

Det går til en anden debutant i byrådssalen, Kim Hesel.

Hos Liberal Alliance er der skiftedag, idet Anja Daugaard sprang listen og tog partiets enlige mandat fra spidskandidat og nuværende byrådsmedlem Peter G. Harboe.

Det bliver et gensyn for Anja Daugaard, der i forrige periode sad fire år som byrådsmedlem for Venstre.

Morten Skovlund fra Skibet er et af 11 nye ansigter i Vejles byråd. Han blev valgt med 759 personlige stemmer og var lykkelig for sin plads blandt de 31 byrådsmedlemmer. Foto: Mette Mørk
Annonce

Får en formandspost

- Jeg er overrasket, men jeg har det godt. Jeg havde håbet, at vi fik to eller tre ind, og det er vemodigt, at Peter ikke kommer med, nu hvor han har tegnet partiet de første fire år. Men jeg er glad og ydmyg, for der venter mig en formandspost i arbejdsmarkedsudvalget og en næstformandspost i børne- og familieudvalget. Det er to ønskeposter, og jeg kan kun takke Peter for at have forhandlet de poster på plads. Nu går de til mig i stedet for Peter, lød reaktionen fra 52-årige Anja Daugaard, da hun lige havde sunket resultatet og sin generobrede byrådsplads.

De tre sidste byrådsmedlemmer, der må takke af i lokalpolitik til december, er Christa Laursen (Borgernes Parti), Holger Gorm Petersen (Ny Alliance) og Lasse Bak Egelund (Enhedslisten), da ingen af deres partier høstede stemmer, som rakte til et byrådsmandat.

Annonce
Fredericia For abonnenter

Beløb til sponsorater eksploderede på kort tid: Havneselskabs udgifter steg fra 300.000 kr. til tre mio. kr.

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Axeltorv-butikker ærgrer sig over stenørken: Nystartet netcafé overvejer at flytte

FC Fredericia For abonnenter

FC Fredericia vandt på Amager og hænger på i toppen: Derfor lykkedes det efter tre nederlag på stribe

Kultur

Anbefaling: Fem forrygende serier til sofa og regnvejr

Sydjylland

Vi gør status - få overblikket her: Sådan ramte covid-19 Syddanmark

Fredericia

Nu kan du let kæmpe for den lokale biodiversitet: Få en gratis pose med Fredericia-frø

Alarm 112 For abonnenter

Ordrerne blev 'helt abnorme': Sådan gik det til, da Sygehus Lillebælt opdagede million-bedrageri

KLUMME

Charlie stiller skarpt på vores mobil-mani: I telefonboksen var der kontant afregning - tre minutter, så var der ikke mere for den 25-øre

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Fredericia

Kendt cykelbutik flytter adresse: Får bedre plads og måske nye kollegaer

Erhverv

Det bliver ikke sagt med blomster: Derfor flygter blomsterhandlerne fra Interflora

Fredericia

Ina og Louise sælger genbrugt kvalitetstøj: De vil inspirere folk til at tænke bæredygtighed ind i hverdagen

Fredericia For abonnenter

Kommentarfeltet er ikke for sarte sjæle: Nanna kæmper for bedre omgangstone i gamer-verdenen

FC Fredericia

FC Fredericia fik rødt kort - og scorede sejrsmålet tre minutter senere

Annonce