Annonce
Vejle

Hver tredje er ny: Kæmpe udskiftning i Vejles byråd

Værthusejer på Lumskebugten, Johnny Beck (i midten), gør comeback i byrådet, hvor han for flere perioder siden sad som repræsentant for Socialdemokraterne, som han igen blev valgt ind for. Foto: Mette Mørk.

11 ud af 31 byrådspladser besættes af nye folk. Tre vender tilbage som byrådsmedlemmer efter en pause, mens otte er debutanter.

Vejle: Da borgmester Jens Ejner Christensen (V) klokken 16.37 onsdag læste navnene op på de 31 valgte byrådsmedlemmer i Spektrum, var der en lang stribe af nye navne på listen.

Hele 11 kandidater er nye medlemmer af Vejle Byråd, når de 1. januar trækker i arbejdstøjet. Dermed er mere end hver tredje lokalpolitiker i byrådssalen et nyt ansigt.

Størst udskiftning er der hos Dansk Folkeparti, hvor hele gruppen på tre mand er ny. De to nuværende byrådsmedlemmer Gerda Hagemann Pedersen og Lars Aarup blev stemt ud af byrådet af vælgerne, mens Folmer Kristensen valgte ikke at genopstille.

I stedet bliver partiet i det nye byråd præsenteret af spidskandidat Kenneth Fredslund Petersen samt Karl Erik Lund og Svend Erik Nielsen, der begge sprang listen.

Jeg er glad og ydmyg, for der venter mig to ønskeposter, og jeg kan kun takke Peter for at have forhandlet de poster på plads. Nu går de til mig i stedet.

Anja Daugaard, nyvalgt byrådsmedlem for Ny Alliance
Efter fire års fravær gør Anja Daugaard comeback i byrådet. Sidste repræsenterede hun Venstre, og denne gang slog hun Liberal Alliances spidskandidat Peter G. Harboe, og tog partiets enlige mandat. Foto: Mette Mørk

Comeback til Beck

Venstres Charlotte Faber Stech Mortensen var det tredje og næstsidste byrådsmedlem, som vælgerne sendte ud i mørket.

Partiet har i forvejen sagt farvel til Kit Kielstrup og tidligere borgmester Arne Sigtenbjerggaard, der valgte ikke at genopstille. Da partiet mistede to mandater, kommer byrådsgruppen til at bestå af et enkelt nyt navn i Thyge Havgaard Bjerring.

Hos byrådets største parti, Socialdemokraterne, der er vokset med to mandater, får byrådsgruppen fire nye ansigter i Morten Skovlund, Henning Dam og Johnny Beck, der gør comeback i byrådet.

Det fjerde nye medlem er tidligere embedslæge Arne Poulstrup, der torsdag dog skal i omtælling mod 1. suppleant Mustapha Ali El-Ahmad, da blot tre personlige stemmer skiller dem.

En småsløj Holger Gorm Petersen lignede dagen efter valget, det han var: En slagen mand. Han er en af de i alt syv byrådsmedlemmer, som vælgerne sendte ud af mørket tirsdag. Foto: Mette Mørk
Annonce

Ekstra mandater til debutanter

SF's ekstra mandat tager debutanten Allan Pedersen sig af, mens Konservative tilbageerobrede det andet mandat, partiet mistede ved sidste valg.

Det går til en anden debutant i byrådssalen, Kim Hesel.

Hos Liberal Alliance er der skiftedag, idet Anja Daugaard sprang listen og tog partiets enlige mandat fra spidskandidat og nuværende byrådsmedlem Peter G. Harboe.

Det bliver et gensyn for Anja Daugaard, der i forrige periode sad fire år som byrådsmedlem for Venstre.

Morten Skovlund fra Skibet er et af 11 nye ansigter i Vejles byråd. Han blev valgt med 759 personlige stemmer og var lykkelig for sin plads blandt de 31 byrådsmedlemmer. Foto: Mette Mørk
Annonce

Får en formandspost

- Jeg er overrasket, men jeg har det godt. Jeg havde håbet, at vi fik to eller tre ind, og det er vemodigt, at Peter ikke kommer med, nu hvor han har tegnet partiet de første fire år. Men jeg er glad og ydmyg, for der venter mig en formandspost i arbejdsmarkedsudvalget og en næstformandspost i børne- og familieudvalget. Det er to ønskeposter, og jeg kan kun takke Peter for at have forhandlet de poster på plads. Nu går de til mig i stedet for Peter, lød reaktionen fra 52-årige Anja Daugaard, da hun lige havde sunket resultatet og sin generobrede byrådsplads.

De tre sidste byrådsmedlemmer, der må takke af i lokalpolitik til december, er Christa Laursen (Borgernes Parti), Holger Gorm Petersen (Ny Alliance) og Lasse Bak Egelund (Enhedslisten), da ingen af deres partier høstede stemmer, som rakte til et byrådsmandat.

Annonce
FC Fredericia For abonnenter

Målmanden og 'Magic' var som far og søn: Der er stille på jorden, for nu fortæller han historier i himlen

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere ni er døde - 4290 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Poul tjekker vaccinetider tre gange om dagen: - Hvorfor kan man ikke booke tid i Fredericia?

Fredericia For abonnenter

Konservativ duo bryder seks års dødvande i Fredericia - men hvem er de egentligt?

Kultur

- Vi snakkede aldrig om det hos os: Pårørende og skuespillere besøgte grave inden gallapremieren på 'Hvidstengruppen II'

Erhverv

Fra udskydelser til aflysninger: Stigende coronasmitte har konsekvenser for julefrokost hos flere virksomheder i Fredericia

Husk det nu - i dag vender mundbindet tilbage: Sådan er reglerne

Vejle

Masser af boliger på vej - nu tager politikerne hul på planen, der gør Skibet til en forstad til Vejle

Fredericia

Efter salomonisk løsning i omstridt boligsag: Peter Fløe ærgrer sig over 'usandheder' - nabo holder fast i påstand

Forsvaret undlod at dele viden om forureninger med tilsyn: - Det er uetisk og uansvarligt

Alarm 112

Voldsom villabrand i Taulov endelig slukket: Brandvæsenet kæmpede mod branden i otte timer

Fredericia For abonnenter

Så mange penge får hvert medlem i det nye byråd: Derfor har nogle gjort sig fortjent til mere end andre

Fredericia

Fredericianerne 'prajer' på livet løs: Affald i vejkanten og fejl på gadelys fylder

Annonce