Annonce
Fredericia

Hvid jul: Julemarked i legepark flød over af risengrød

100 liter sødmælk var der kogt grød af. Kanelkøen var lang. Foto: Morten Kiilerich
100 liter mælk blev der kogt grød af, da Madsby Legeparks Venner åbnede tre dages julemarked fredag. Kanelkøen var lang.

Fredericia: Der sås ikke meget andet hvidt end risengrøden, da Madsby Legeparks Venner åbnede årets julemarked fredag. November er jo våd og mild.

Til gengæld var der nok af den - risengrød. 100 liter mælk havde køkkenet på Ryes Kaserne brugt, og det svarer vel til 100 pæne grydefulde. Den var gratis, så længe risengrøden rakte, og der blev serveret saftevand til.

- Vi begyndte serveringen klokken 16.30, men allerede 16.15 stod de første i kø, fortalte en af de frivillige opøsere.

Slangen strakte sig hele vejen ud af spisehuset.

Annonce
Tre dages julemarked i Madsby Legepark fredag, lørdag og søndag. Med gratis risengrød i lange baner. Foto: Morten Kiilerich

40 boder

Årets julemarked byder på cirka 40 boder fredag, lørdag (fra klokken 10 til 17) og søndag (fra klokken 10 til 16).

Hvis der er overskud, går pengene til nye julemarkeder i Madsby Legepark.

Der er også gratis entré til julemarkedet, og i boderne sælges blandt andet juledekorationer, julepynt, masser af nisser, julelys, brændte mandler, legetøj, smykker, lædervarer og sågar Tupperware. Der er julemusik, juletræ, kagebagning, æbleskiver, fiskedam og tombola, og julemanden tager imod børnenes ønsker.

De frivillige fra Madsby Legeparks Venner havde travlt. Grøden fik de lavet i storkøkkenet på Ryes Kaserne. Foto: Morten Kiilerich
Orv, hvis man bare havde sit eget juletog. Nå, men man kan da altid trykke næsen flad og drømme. Julemarked i Madsby Legepark. Foto: Morten Kiilerich
Ikke kun risengrød blev der serveret. Også æbleskiver til familier i fredagens ulvetimer. Foto: Morten Kiilerich
Julemarkedet fortsætter lørdag fra klokken 10 til 17 og søndag fra 10 til 16. Foto: Morten Kiilerich
Ho ho! Køb os! Tag os med hjem! Foto: Morten Kiilerich
Glædelig jul fra nisselandsbyen i Madsby Legepark. Foto: Morten Kiilerich
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Nye statslige job får varm modtagelse - især hvis bosætningen følger med

Læserbrev

Svar på kritik: Fredericia Kommune har erhvervet Voss-grunden til den faktiske værdi

Læserbrev: I Fredericia Dagblad 17. februar stiller Søren Haastrup (Alternativet) byrådet en række kritiske spørgsmål vedrørende Fredericia Byråds beslutning om at købe den såkaldte Voss-grund på Vester Voldgade. Det er fint både at være kritisk og stille spørgsmål, da det hylder mit princip om åbenhed. Så tak for anledningen til at svare og forklare min holdning til lokalpolitisk håndværk. Fredericia Kommune har erhvervet Voss-grunden til den faktiske værdi, altså handelsværdien. Der indgår en række veluddannede og meget kompetente personer i den gruppe, der rådgiver os politikere om jordkøb. Jeg har al grund til at tro, at værdien er korrekt fastsat og har dermed ingen grund til, af denne årsag, at frasige erhvervelsen. Historisk set blev udledning af forskellige kemikalier m.m. ikke anset som en forurening - beklageligvis. Men med nutidens viden og teknologi har jeg det fint med, at grunden nu renses i det omfang, eksperterne anbefaler. I forbindelse med erhvervelsen laves der en samlet vurdering af grundens værdi, når den er klar til at blive taget i brug. Der er derfor ikke noget odiøst i, at der skal betales for oprensningen. Derimod glæder jeg mig over, at Fredericia Kommune investerer i en vigtig matrikel. En investering, der kan komme borgerne til gode. Søren Haastrup efterlyser mere åbenhed og gennemsigtighed i det lokale politiske arbejde. Såfremt hans efterlysning udspringer af en opfattelse af lukkethed og uklarhed om vores dispositioner, vil jeg opfordre Søren Haastrup til at være deltagende i de fora, der i samarbejde med borgerne sætter dagsordenen.

Fredericia

Regeringen åbner et nyt skattecenter i Fredericia: Skal bremse hvidvask og svindel

Annonce