Annonce
Læserbrev

Hvor er de liberale politikere i Fredericia henne?

Når Socialdemokraterne styrer det hele. Når Enhedslisten kører frem med dyre forslag, der bl.a. tilgodeser deres kernevælgere i Ungdomshuset, hvor 4! ansatte ikke er nok til at få det til at køre, mens f.eks. idrætsforeningerne i kommunen laver et stort socialt arbejde uden ansatte. Når ansatte i et privat plejefirma er sure over, at kommunen vælger et billigere tilbud, hvilket jo netop er ideen i at udlicitere. Så har vi brug for et liberalt modsvar. Et svar, der forsvarer civilsamfundets evne til at binde os sammen uden kommunalt ansatte til bestemme. Et svar, der forklarer det smarte i udlicitering, hvor vi får så meget velfærd for vores skattekroner som muligt – hvem kan være uenig? Et svar, der tænker på en langsigtet udvikling i kommunen i stedet for kortsigtet velfærdsbestikkelse.

Hvor er de liberale politikere i Fredericia henne? Jakob Bjerregaard har i den grad brug for et modspil fra nogle borgerlige politikere, der tør være mindre glatte og mere ideologiske.

Annonce
Arkivfoto: Benny F. Nielsen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Nye tegn på jødehad er skændige

I disse dage er det 81 år siden den uhæmmede ondskab blev sluppet løs, da nazisterne og deres medløbere angreb jødiske synagoger, forretninger og hjem. Cirka 600 værgeløse mennesker blev myrdet i perioden mellem den 7. og den 13. november, mens omkring 30.000 blev sendt i koncentrationslejre som optakt til en forfølgelse, der senere blev uendelig meget værre med seks millioner myrdede jøder i den tysk kontrollerede del af Europa. Men en af de sørgelige og mest tåbelige fordomme, nemlig antisemitismen, lever stadig – også her i Danmark. Således kan Randers Amtsavis berette, hvordan flere end 80 gravsteder på byens jødiske begravelsesplads natten til søndag blev skændet med maling og klistermærker i form af gule davidsstjerner med påskriften ”Jude”. Denne stjerne blev forfølgelsens symbol for ofrene, der var tvunget til at bære tegnet på deres religiøse tilhørsforhold fra 1941 og indtil deres død eller for de få heldiges vedkommende frem til krigens afslutning. Samme afskyelige klistermærke er også blevet placeret på postkassen foran en jødisk families bopæl i Silkeborg. Blandt antisemitismens mange fædre er uvidenhed, fordomme og banal trang til at gøre andre mennesker ondt. For rationelt tænkende mennesker er fænomenet derfor uforståeligt. I Danmark har der levet jøder i hvert fald siden 1600-tallet og måske endnu længere tilbage. Siden 1814 har jøderne haft nøjagtig de samme rettigheder som alle deres øvrige danske landsmænd og er en fuldt integreret del af vores fælles fædreland. Naturligvis har jødiske danskere ydet enorme bidrag til dansk kultur, videnskab og økonomi. Men reelt er der ingen grund til specielt at fremhæve den dansk-jødiske histories stjerner. Vores indbyggere med jødisk baggrund bidrager uanset deres position til vores samfund ganske som alle andre danskere. Og uanset religiøs baggrund har alle danskere ret til et liv i frihed og tryghed. Disse fornyede tegn på jødehad er ganske enkelt skændige.

Fredericia

Kolonihavefolket opgiver ikke kamp mod lokalplan: - Vi mangler stadig helårssstatus

Annonce