Annonce
Læserbrev

Hvor sølle skal Fredericia se ud?

Hvis ikke byrådspolitikerne synes, at borgerne fortjener et kønt sted at leve, kunne de måske finde pengene under formålet "markedsføring af byen over for krydstogtsturister". Dem vil de vist gerne have mange af.

Læserbrev: Trist, at der i årevis er blevet sparet på det, der gør byen smuk og spændende.

Vandskulpturerne virker dårligt nok, og for nogle dage siden løb der ikke vand i renden i Gothersgade. Vandet skal løbe og springe - uden for diskussion.

Byens træer er et andet spareområde. Kongensgade har stadig byens flotteste allé, men alene ved Nordstjernen har der i årevis manglet tre træer. Og sådan er det i den ældre del af byen.

Jeg kommer af og til i nogle småbyer i en fattig del af Spanien. Hvad der er her af blomster og træer burde få enhver fredericiansk byrådspolitiker til at rødme af skam.

Og hvor længe skal Nørreport se ud som en fæstning på Balkan efter et artilleriangreb?

Også volden er i en sørgeligt ringe stand som kulturminde. På store strækninger kan man slet ikke se voldgraven fra voldkronen. Det er som at gå i en plantage.

Det er fint med enkeltstående, store træer - det er jo ikke længere et forsvarsanlæg, men en bypark. Væk med krattet.

Ville det ikke være skønt med mange flere blomster, insekter og fugle på volden? Fjern det afhøstede græs. Det danner et lag, som blomsterfrø ikke falder ned igennem.

Og så er der kommunens grøftekanter. De skal ikke rundbarberes som på Herslevvej. Send alle de brave vejmænd på kursus hos dem, der passer Ydre Ringvej - her er der blomster til glæde for borgere, sommerfugle og bier.

Hvis ikke byrådspolitikerne synes, at borgerne fortjener et kønt sted at leve, kunne de måske finde pengene under formålet "markedsføring af byen over for krydstogtsturister". Dem vil de vist gerne have mange af.

Om der er penge eller ej, er et spørgsmål om prioritering. Og jeg har oplevet standardindvendingen et par gange: "Skal det så gå ud over børnene eller de gamle?"

Og så vil jeg tro, at mange kritikere klapper i!

Men det skal politikerne ikke spørge borgerne om. De må bare se at finde pengene til den mest indlysende vedligeholdelse. For investeringerne i "byens skønhed" er vist for længst gået i stå.

Ole Klottrup. Arkivfoto
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Hvis det er naturen, man kerer sig om, hvordan kan man så lade en tom pengekasse have ansvaret for naturen?

Læserbrev: Ingen har sagt, at skovejerne i Trelde Skov ikke har passet på deres skov og natur; skoven er endda blevet kanoniseret. Ved en fredning påhviler det Fredericia Kommune at være plejemyndighed og tilsynsførende. Det er muligt, at skovejerne efter en fredning efter det forslag, der er sendt til Fredningsnævnet, stadig har lov at færdes med en sav i dele af skoven, men dér skal de største træer være urørte, have lov at brede sig, skygge, være urørte efter fald, og på sigt vil det dominere skoven. Med det for skovbrug værste scenarie vil det tage incitamentet for at drive skoven med 100 pct. indleven og interesse. Der er ingen til at betale for den tid, man bruger på at pleje en uproduktiv skov. Danmarks Naturfredningsforening stiller heller ikke med frivillige til at passe alt det, de så gerne vil passe på. Hvis det er naturen, man kerer sig om, hvordan kan man så lade en tom pengekasse have ansvaret for naturen? Når Fredericia Kommune ikke har råd til at skifte rørene i et springvand, var det så ikke bedre at lade skoven blive passet som hidtil. Det, kan man være lidt mere sikker på, virker. Der er andre end Danmarks Naturfredningsforening, der kan passe på natur!

112 For abonnenter

Lå på sofaen da det bankede hårdt på døren: Beboer advarede Anne om brand i nabolejlighed

Erhverv

Virksomheder og studerende mødte Google i Fredericia: Danske Medier er kritiske over for Googles bustur

Annonce