Annonce
112

Hvordan kan du skræmme indbrudstyven væk? Det gør vi dig klogere på

Det er svært for politiet at få opklaret det nærmeste konstante niveau af indbrud i danske hjem. Jesper Fairfaks Jespersen blev aldrig taget for nogen af sine. Fredericia Dagblad ønsker at klæde borgerne bedre på, bidrage med gode råd, fif og fakta, så tyven får sværere ved at bryde ind i danskernes hjem. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
5. december inviterer Fredericia Dagblad til borgermøde, hvor indbrud og indbrudsforebyggelse er i centrum. En række oplægsholdere vil gøre dig klogere på, hvordan du kan være med til at gøre livet svært og surt for indbrudstyven. Og så er det gratis.
Annonce

Fredericia: Hvor indbrudssikkert er dit hus? Hvor nemt og hvor hurtigt kan en indbrudstyv tømme dit hjem for indbo? Og hvad kan du i grunden selv gøre for at sikre dig, dit hus og dit indbo bedst muligt?

De spørgsmål får du rig mulighed for at stille eksperterne på området, når Fredericia Dagblad inviterer til borgermøde på Tøjhuset den 5. december fra klokken 18-21.

Du kan høre historien om en lokal tidligere indbrudstyv, som vil gøre jer klogere på, hvilke tanker og forberedelser der lå bag de over 100 indbrud, han nåede at begå, før han forlod den kriminelle verden. Og måske vil han endda overraske jer med, hvad der kunne ham få til at tage benene på nakken – og hvad der tiltrak ham de mange villaer.

Der vil være oplæg fra organisationen Bo Trygt, Sydøstjyllands Politi og Nabohjælp. Derudover vil repræsentanter fra Fredericia Kommune og en lokal låsesmed være at finde.

Det er gratis at deltage i borgermødet, men der er et begrænset antal pladser. Tag din nabo og genbo under armen og brug et par timer sammen med nogle af de klogeste på indbrudsområdet. Vi lover dig, at du bliver klogere på både hvordan du kan sikre dig og dit hus bedre – og også på, hvordan tyven tænker.

Undervejs bliver der rig mulighed for at stille spørgsmål til de forskellige deltagere, og de vil ligeledes stå til rådighed efter oplæggene, hvor de ved hver deres ”bod” vil svare på de spørgsmål, du måtte brænde inde med vedrørende låsesikring, tryg byudvikling, nabohjælp, indbrudssikring, efterforskning og hælermarkedet.

Tilmeld dig her

1. Jesper levede som indbrudstyv

Jesper Fairfaks Jespersen startede en tvivlsom karriere som hashmisbruger og indbrudstyv som 15-årig. Han nåede at begå over 100 indbrud, og er aldrig blevet taget eller dømt for et eneste. For otte år siden røg han i fængsel for narkosalg. Det fik ham ud af den kriminelle løbebane. Foto: Peter Leth-Larsen

Borgermødet er en kulmination på adskillige ugers fokus på netop indbrud og indbrudsfokus i Fredericia Dagblad.

Her har du blandt andet kunne møde 35-årige Jesper Fairfaks Jespersen. Indtil for otte år siden, levede han af at bryde ind i private boliger, stjæle designermøblerne og sælge dem videre. Det har aldrig været et problem for ham at få afsat de stjålne varer, og ofte blev indbruddene begået efter specifikke bestillinger på designermøbler. Det var dommere, advokater samt Hr. og Fru Danmark, der købte de 'varme' varer. Hvis du ikke har fået læst den historie, kan du finde den her.

2. En indbrudstyvs værste mareridt

Det gode eksempel og indbrudstyvens værste mareridt. Sådan kan Jørn Juhl Nielsens hjem i Hedensted meget vel beskrives. Han er sikringsekspert i organisationen Bo Trygt, og har tidligere givet læserne gode råd til, hvornår hjemmet kan sikres mod indbrudstyve. Foto: Morten Pape

Derudover har Jørn Juhl Nielsen fra Bo Trygt også indviet læserne i, hvordan han har indrettet sit hus, så det fremstår som enhver indbrudstyvs værste mareridt. Han er sikringsekspert, og han giver i denne artikel gode råd til, hvordan du kan sikre dig og dit hus bedst muligt.

3. Indbrud og hælermarkedet

Antallet af indbrud i danske hjem er nærmest stagneret. Det er svært for politiet at opklare dem alle, og sigtelsesprocenten er lav på indbrudsfronten, set i forhold til andre kriminalitetsformer. Leder af Patruljecenter Syd i Sydøstjyllands Politi, Finn Ellesgaard Nielsen peger på, at det blandt andet handler om en manglende relation mellem offer og gerningsmand. Uden fingeraftryk eller efterladt DNA, spor eller lignende på et gerningssted, har politiet ikke meget at gå efter. Foto: Søren E. Alwan

Der sker omkring 30.000 indbrud i private hjem i Danmark hvert år. Det tal er nærmest stagneret. Men hvorfor er det så svært for politiet at nå til bunds i opklaringen af de mange indbrud?

De spørgsmål besvarer vicepolitiinspektør ved Sydøstjyllands Politi, Finn Ellesgaard Nielsen i artiklen her. Samtidig giver han gode råd til, hvordan du som borger kan være med til at gøre arbejdsvilkårene svære for indbrudstyven. Han berører blandt andet et spirende hælermarked.

4. Indbrudstyvens arbejdsvilkår skal svækkes

Eksperter peger på, at man ikke skal forsikre sig ud af at undgå indbrud. Man skal derimod kigge på, hvor man kan gøre huset mere trygt og sikkert. Bente og John Wangsgaard har installeret flere ting i deres nybyggede hjem, som skal gøre det væsentlig sværere for indbrudstyven at komme i mål med sit forehavende. Foto: Peter Leth-Larsen

Hos Bente og John Wangsgaard har de i den grad gjort deres til, at indbrudstyven hvert fald ikke skal have det for let, hvis han endelig tør lægge vejen forbi deres hus i Taulov. Med elektriske gardiner og lys, der styres fra en app samt et indbygget kamera i ringklokken, har parret forsøgt dels at gøre det mere trygt for dem selv – men også for at tyven går en stor bue udenom deres nybyggede hus.

Deres historie kan du læse mere om her.

5. Et dyrbart fællesskab

Preben Ramsgaard (tv.) og Jørgen Kramer, begge en del af grundejerforeningen Bøgeskov Strandpark, er varme fortalere for Nabohjælp. De bruger ikke det effektive fællesskab til at snage hos naboen, men derimod til at holde et vågent øje med området. Foto: Kathrine Jensen

Vil du også vide, hvordan du med få midler kan sikre dit hus og indbo lidt bedre? Og så er det endda ganske gratis?

Vi har talt med Nabohjælp, som er et af de mest effektive værn mod indbrud. I Fredericia er der over 3300 nabohjælpere. Den historie – og de gode råd – kan du læse meget mere om her.

Og så kan du i samme ombæring læse historien om en flok beboere i Bøgeskov, der har meldt sig som nabohjælpere. Udover at holde et vågent øje med hinandens huse giver Nabohjælp-fællesskabet naturlig anledning til at få talt med naboerne i grundejerforeningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Byggerod i Føtex City: Varehus udvider og bliver testbutik for nyt koncept

Fredericia

Nyt trænings- og legeområde undervejs: Ombygning af sundhedshuset rykker udenfor

Annonce