Annonce
Læserbrev

Hvordan skal vores børn og unge kunne undgå at blive påvirket af denne dans for de døde?

Heldigvis er det kun ca. 50 pct. af børnefamilier, der lader sig rive med og køber halloween-forklædninger til deres børn. Så slaget om børn og unges sind og Vejles ry kan vindes endnu.

Læserbrev: City Vejle prøver ihærdigt at gøre Vejle til Danmarks halloween-hovedstad.

Selv om begivenheden tiltrækker sig mediernes opmærksomhed, så er det ikke alle, der deler den begejstring. Uhygge, gys og gru for alle aldre. Hvad er meningen med det?

Jeg synes, det er svært at tage halloween kun som en spøg, når der spenderes tusindvis af kroner i skeletter, skrækhistorier, afrevne lemmer og usmagelig dekoration af gågaden i Vejle.

Hvordan skal vores børn og unge kunne undgå at blive påvirket af denne dans for de døde?

Reklamebranchen ved om nogen, at vi påvirkes af billeder og stemninger. Her er der ingen aldersgrænser.

Når Vejle vil hylde død og ulykkelige skæbner, så vil det alt andet lige give en effekt af øget frygt og angst i en del, især børn og unge. Det er dem, der i forvejen kæmper hårdt for at skabe sig en mening med livet.

Heldigvis er det kun ca. 50 pct. af børnefamilier, der lader sig rive med og køber halloween-forklædninger til deres børn. Så slaget om børn og unges sind og Vejles ry kan vindes endnu.

Hvad om Vejle blev kendt for noget smukt og godt og så bruge penge på at markedsføre det?

Der er så meget virkelig grufuldt i verden med krig, terrorisme og miljøkatastrofer, at vi skal huske at værdsatte det smukke og fantastiske ved livet.

Jeg vil som kristendemokrat arbejde for "det gode liv" for alle.

Jeg ønsker, Vejle skal kendes for noget godt og smukt. En by, hvor det er hyggeligt at være, både ude og hjemme. Hvor vi tager ansvar for os selv og for hinanden, hvor vi sammen skaber en kultur i byen, hvor alle kan være.

Tænk om Vejle blev kendt for det sundeste studiemiljø, den bedste normering i institutionerne, den smukkeste arkitektur, de sjoveste familieaktiviteter, den pæneste og reneste gågade/bymidte både dag og nat, de grønneste sportsbegivenheder, de bedste og billigste parkeringsmuligheder, den bedste folkesundhed osv?

Det ville da trække folk til byen - både til handelsliv, turistlivet og til bosætning.

Vi voksne burde tænke os om en ekstra gang, inden vi bare hopper med på endnu en forbrugsbølge, som halloween også er.

I KD vil vi ikke investere opmærksomhed og penge i det, som bryder det ned, hylder døden og skaber frygt i sårbare sind.

Vi vil opfordre alle til at investere ind i alt det, som bygger mennesker og livet op både lokalt og nationalt.

Det er der måske ikke nyhedsværdi i, men det er der fremtid i for Vejle og for Danmark.

Annonce
Britta Thomsen. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Lokalafdelingen i DN burde have stukket fingeren i jorden inden anke

Læserbrev: Så kom afgørelsen fra Klagenævnet, og Klagenævnet stadfæstede Kystdirektoratets afslag med den mindst mulige margin med stemmerne tre mod to. Fakkegrav Badehotel nedbrændte for syv år siden, og et ønske om at opføre boliger på stedet har været igennem flere instanser. Politikerne i Hedensted Kommune gav tilladelse til, at der kunne opføres boliger på stedet, og den beslutning bakkede vi op om i Stouby og Omegns Lokalråd. En dispensation, der lå lige til højrebenet, for hvem kunne byggeriet genere, og den største del af byggeriet, Pakhuset, havde i forvejen været ombygget til ejerlejligheder. Endvidere bliver der uændret adgang for offentligheden til at benytte den private parkeringsplads på Fakkegravgrunden, hvorfra der er en sti ned til den fineste badestrand. Imidlertid fandt lokalafdelingen i Danmarks Naturfredningsforening (DN) sig kaldet til at indklage kommunens afgørelse til Miljø- og Fødevareklagenævnet, efter at Kystdirektoratet havde givet en dispensation, og dette igangsatte en proces, der er årsag til, at hotellet på syvende år henligger som en brandtomt, der skæmmer vores flotte naturområde ved Vejle Fjord. DN er høringsberettiget, men Stouby og Omegns Lokalråd, der repræsenterer hele Stouby-området, har ingen høringsret, selv om vi vel er de nærmeste til at blive spurgt. Det er så let at trykke på knappen og indklage en afgørelse, og i denne sag er lokalafdelingen i DN helt ude af trit med de ønsker, som kommunens politikere og et stort flertal af lokalbefolkningen har. Lokalafdelingen i DN burde have stukket fingeren i jorden og drøftet kommunens tilladelse med politikerne, lokalrådet og bygherren for at afsøge et kompromis, inden man indklagede afgørelsen. Jeg fornemmer, at lokalforeningen i DN gerne ville have været denne sag foruden, men der er ingen vej tilbage, efter at formanden for DN har udtalt, at hun helt bakker op om lokalafdelingens beslutning. Visuelt vil et byggeri af boliger på Fakkegravgrunden ikke ændre noget i forhold til de nu nedbrændte bygninger, idet der er lagt op til, at boligerne opføres på eksisterende sokkel, og man kan undre sig over, at den ene by efter den anden kan få dispensation til at bygge højhuse langs havne, der er til gene for naboer. Som formand for lokalrådet og som lokal turistguide møder jeg rigtig mange borgere og turister, der er meget forundrede over, at Fakkegrav fortsat ligger som en ruin. Når jeg er ude ved Træskohage Fyr med turister i Salatfadet (traktortrukkket persontransportvogn), er der et stort ønske om at se ruinen, og jeg kører gerne forbi Fakkegrav med fortællingen om, hvorfor Fakkegrav fortsat ligger som en ruin.

Annonce