Annonce
Debat

Hvorfor belønner vi de forkerte?

Poul Rand, Nye Borgerlige, Fredericia.
Annonce


Så lykkedes det Mette Frederiksen at pantsætte de næste to generationer af danskere til de evige EU-gældsmarkeder.

Euroen blev indført uden fælles finanspolitik, og netop derfor var det lande med overforbrug, lav pensionsalder, lave skatter og afgifter, samt høj sort markedsøkonomi der kom til at lide, de kan jo ikke devaluere Euroen som eks. den italienske Lire i årtier blev efter for godt befindende.

Det samme sker med EU budgettet for de kommende år hvor vi som land hæfter fælles med de øvrige EU lande for en større gæld optaget i udenlandske banker. En gæld der skal bruges til som gave og lån at genoprette de lande der uden den fælles finanspolitik er kørt ud over afgrunden. Sjovt nok overrasker det også EU der mangler penge i kassen nu hvor Storbritannien er udtrådt?

Hvad værre er, betingelserne for gaver og lån ser for nuværende ikke ud til at indeholde krav om fælles finanspolitik, så de samme lande kan bare foresætte imedens vi betaler.

Nye Borgerlige er åbenbart det eneste parti der ser denne virkelighed i øjnene.
MEN, hvad betyder dette for Fredericia, et mindre østjysk lokalsamfund der som fattig kommune får tilført ca. 32 millioner i udligningsreformen og samtidig optager lån.


Hvad værre er, betingelserne for gaver og lån ser for nuværende ikke ud til at indeholde krav om fælles finanspolitik

Poul Rand


De forestående budgetforhandlinger vil nok ikke i større udstrækning blive udfordret, men fremover vil ord som dækningsafgift, skatteprocent, råderum, overførselsindkomster, kernevelfærden, børns og unges læring og trivsel, de ældre, kulturen, vedligehold og mange andre magiske ord som et budget indeholder, blive andet end tørre tal og snak.

Borgerne i flere danske kommuner kan komme til at opleve mindre indtægt via udligningsreform og større lånoptagning for at vedlige holde den nuværende velfærd. Nye Borgerlige har hele tiden været imod EU’s gavebod til de, der ikke styrer ordentlig. Hvorfor belønner vi de forkerte og ikke de der gør det godt. Om føje år kommer følgerne også til Fredericia da de kommende generationer vil mærker gældsbyrden. En beklagelig udvikling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

23-årig kom alvorligt til skade på Østerstrand: Er fortsat i kritisk tilstand og skal opereres

Danmark For abonnenter

Smitten har bredt sig de seneste uger: Derfor er eksperter alligevel fortrøstningsfulde

Fredericia

Se pressemødet fra Fredericia Teater: Kultur- og musikarrangementer frem til nytår afsløret

Annonce