Annonce
Debat

Hvorfor bruge 15 mio på et Børnecenter, som ingen ønsker?

Læserbrev: Først og fremmest høster byrådet stor ros for at sætte kapacitetsproblemet i Askov Malt på dagsorden. Dernæst er det vigtigt at slå fast, at børnecentermodellen er den rigtige løsning, når der ikke er et alternativ. Nedenstående skal ses i lyset af, at vi netop i Askov Malt har et alternativ, en selvstændig børnehave.

Byrådet i Vejen Kommune er i disse uger ved at forvalte 15 mio. i den bedste hensigt, men med et stort økonomisk tab og et nyskabt kapacitetsproblem som følge.

Forældrerådet i netop Askov Malt Børnehave er ikke i tvivl, der skal selvfølgelig fortsat være en selvstændig børnehave, for hvorfor vælge en skrabet udgave af en børnehave i et børnecenter, når alle tunge argumenter - både økonomiske og pædagogiske - peger på en selvstændig børnehave.

Annonce

Forældrerådet i Askov Malt Børnehave og Børnehavebestyrelsen anbefaler klart og tydeligt en selvstændig børnehave. Selv skolebestyrelsen svarer, at det ikke er dem, der har ønsket et Børnecenter. Der er altså ingen af de adspurgte, der har ønsket Børnecentermodellen og alligevel er det den løsning, som byrådet ser ud til snart at vælge. Byrådet er altså ved at forvalte 15 mio. på et børnecenter, som småbørnsfamilierne ikke ønsker og derfor vil fravælge og i stedet søge mod de øvrige selvstændige børnehaver i kommunen.

Dermed nyskabes præcis det samme kapacitetsproblem, som der netop er afsat samlet 32 mio. til at løse, hvoraf de ca. 15 mio skal bruges i Askov. Vi får et tomt børnecenter f.s.v.a. dagtilbudsområdet, som for få småbørnsfamilier vil blive brugt som vente-institution indtil der bliver plads i en selvstændig børnehave, hvilket medfører et endnu større pres på de øvrige selvstændige børnehaver. Og Vejen Kommune har intet lært af netop den situation, som vi har stået i, i Askov Malt den seneste lange årrække.

Såfremt Askov Malt skole og børnehave smeltes sammen i et børnecenter medfører det at tunge økonomiske og driftsmæssige beslutninger for børnehaven skal besluttes af en skoleledelse uden dagtilbudskompetencer, hvor børnehaven utvivlsomt taber indflydelse og fokus, idet børnehaven alene udgør ca. 80 børn mod skolens ca. 320-350 børn.

Askov Malt skal naturligvis fastholde den meget attraktive selvstændige børnehave, som vi kender i dag med et dygtigt børnehavepersonale, som har en stærk kompetence og større ledelsesgruppe i ryggen, som er specialiseret indenfor dagtilbudsområdet og målrettet børn i alderen 0-6 år. Børnecentermodellen vil betyde en ledelse bestående af én ”SFO og dagtilbudsleder”. Altså én pædagogisk leder, som skal varetage både SFO, som er målrettet 6-14 årige i Askov Malt Skole og dagtilbudsområdet i børnehaven, som er målrettet 0-6 årige. Tilmed under en skoleledelse. Det er naivt at tro, at samme høje pædagogiske faglighed og trivsel kan opretholdes.

Så hvorfor ikke vælge en selvstændig børnehave?

Annonce
Fredericia

Tag kandidattesten her

Fredericia For abonnenter

Den nye Lucullus rykker nærmere på sin åbningsdag: Ansættelserne er i gang

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Efter Bjerregaard-sag: Forstå, hvorfor et nederlag i Fredericia vil gøre særligt ondt på Socialdemokratiet

FC Fredericia For abonnenter

FC Fredericia kom hjem fra Esbjerg med mere end tre point: Nu kan det ikke gå galt

Alarm 112

Lys i voldgraven udløste stor-alarm - dykkere gennemsøgte koldt vand men fandt kun lygte

Fredericia

Reaktioner efter meningsmåling: Træls start for vagthund, borgmester har misundelige kolleger, og K jagter tredobling

FC Fredericia

Træner Michael Hansen savnede mod og beslutsomhed: Det kom, og så tog FC Fredericia tre point med hjem fra Esbjerg

Debat

10 organisationer i fælles opfordring: Vis grønt lokalt lederskab nu

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Alarm 112

Ser du en valgplakat hænge her, må du anmelde det: Her er oversigten over ulovlige valgplakater

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Fredericia For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Fredericia

FC Fredericia For abonnenter

Det var solidt mere end prangende: En enkelt FC Fredericia-spiller stak dog ud

FC Fredericia

Se videoanalyse og højdepunkter: FC Fredericia sled sig tilbage og til dramatisk sejr - sejrsmålet scoret næsten fem minutter inde i tillægstiden

Annonce