Annonce
Fredericia

Hvorfor holde i kø når man kan cykle: Boligselskab går offensivt ind i at få ansatte til at vælge bolig i Fredericia

Fra altanen i Skanseparken er der udsigt til Lillebælt. De nyrenoverede lejligheder kan lejes til under 3500 kr. om måneden. Budskabet om at vælge at sætte foden indenfor i Fredercia i en lejlighed fremfor at pendle har direktør for Boli.nu Jens Christian Lybecker spredt til kommunens større nye og gamle virksomheder. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Boligselskabet Boli.nu har sendt lokkende materiale ud til en række virksomheder for at gøre ansatte opmærksom på muligheden for at slå sig ned i Fredericia frem for at pendle.
Annonce

Fredericia: Udsigt til Lillebælt, husleje på under 3500 kr. om måneden, altan og spritnyt interiør. Det er en af de varer, Boli.nu har på hylden og er leveringsdygtig i med kort varsel, og som boligselskabet nu sætter i spil overfor de større virksomheder i Fredericia.

- Vi ønsker at fortælle virksomhederne, at deres medarbejdere nemt kan komme i betragtning til en bolig, så de ikke behøver at pendle. Vi har fleksibel udlejning, og det betyder, at vi kan rykke folk op på listen, hvis de opfylder kriteriet om at være i job, siger Jens Christian Lybecker.

Den offensive indsats skal ses som en kampagne for at få flere til at vælge at flytte til Fredericia fremfor at vælge at køre ind og ud af kommunen for at arbejde. Knap 9000 mænd pendlede i 2018 ind i Fredericia for at arbejde, mens det gjaldt 4500 kvinder ifølge Danmarks Statistik.


Vi ønsker at fortælle virksomhederne, at deres medarbejdere nemt kan komme i betragtning til en bolig, så de ikke behøver at pendle

Direktør for Boli.nu Jens Christian Lybecker


- Vi har de seneste år fået mange nye arbejdspladser til kommunen, men vi kan ikke aflæse det på bosætningen i det omfang, som vi tror, vi kunne, siger Jens Christian Lybecker.

Annonce

Det første skridt

Derfor har selskabet fået fremstillet en klokkestrengs-inspireret folder, som med korsstingsbroderi i grønne nuancer fortæller om, hvor nemt det er at finde en bolig i Fredericia, og hvad det er Boli.nu kan tilbyde.

- Vi råder over 1900 lejeboliger fordelt på 18 store og små afdelinger. Der er således rig mulighed for at finde en bolig, der passer præcis til behovene, uanset om man vil bo bynært, tæt på naturen eller skole og institutioner, lyder det i følgebrevet til de HR-afdelinger, som selskabet har adresseret deres budskab til.

- Er det jeres opgave som boligselskab at sørge for, at færre pendler? Er det ikke en kommunal opgave?

- Det ved jeg ikke, men nu tager vi det første skridt. Vi vil meget gerne samarbejde med kommunen, for vi kan kun have en fælles interesse i, at der er flere, som får øjnene op for, at Fredericia er en dejlig by at bo i, siger Jens Christian Lybecker.

Annonce

Indgang til fodfæste

I folderen slår boligselskabet både til lyd for, at en almen bolig kan være en god indgang til at få fodfæste i byen, inden man eventuelt vælger at rykke i eget hus.

- Vi håber, at virksomhederne vil tage godt imod vores initiativ. De skal selvfølgelig ikke blande sig i, hvor medarbejderne bor, men når de skriver kontrakt med en ny ansat, vil de måske give dem vores folder, så muligheden i hvert fald er præsenteret, siger Jens Christian Lybecker.

Folderne skal ses som et supplement til den markedsføring, Boli.nu i øvrigt gør på sociale medier og i annoncer.

Folderen er udsendt til HR-afdelinger i 56 virksomheder, og ud over at fortælle om mulighederne for at leje en bolig, så slår Boli.nu et slag for, hvilke andre gevinster, der er ved at droppe pendlertilværelsen. Grafik: Boli.nu

- Vi er i en situation, hvor vi er mange om buddet, og hvis man googler boligportalen, så vil man se, at der er 244 ledige boliger i Fredericia i øjeblikket. Så vi står også i en konkurrencesituation, hvor vi gerne vil fortælle, hvad det er, vi står for, erkender Jens Christian Lybecker.

Der opføres til stadighed nye lejligheder og tæt-lav bebyggelse, og det er med til at udfordre de eksisterende boligselskaber.

- Vi har velkonsoliderede afdelinger i vores ejendomme, så vi skal nok klare os, men skal der flytte folk ind i alt det, der gives grønt lys til at opføres i øjeblikket, så skal der virkelig kæmpes for at få flere til at vælge at flytte til kommunen, siger Jens Christian Lybecker.

Danmarks Statistik har samlet statistik på, hvor mange der pendler ind og ud af kommunerne. Her er tallene fra Fredericia Kommune fra 2008 til 2018. Indpendlertallet for mænd er steget fra 7386 i 2008 til 8935 i 2018. Hos kvinderne er det steget fra 3863 til 4585. Grafik: Danmarks Statistik
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Åbenhed i byrådet? Uenige politikere fandt hinanden på ét punkt

Fredericia

Den engelske coronavariant er i Fredericia: Nye skærpede retningslinjer betyder, at nære kontakter skal i selvisolation i 14 dage

Danmark

Ny viden om supersmitsom mutation giver håb om tidligere genåbning: - Vi bør kunne lukke lidt op om 14 dage

Fredericia

Fra stilhed til flere dages kø: Pludselig er der pres på det lokale corona-testcenter

Fredericia For abonnenter

Sidste kapitel om teaterkonkurs på vej: Billetkøbere og andre kreditorer må vinke farvel til næsten 60 mio. kr.

Annonce