Annonce
Danmark

Hvorfor skal børn undgælde for usikkerhed?

Annonce

Hvad ville man dog sige, hvis man var forældre til et barn/en ung med muskelsvind, som ikke kunne få den medicin, som muligvis kunne hjælpe?

Ja, jeg ved godt, hvad jeg ville sige: Jeg ville blive totalt ude af mig selv.

”Det er ikke prisen,” siger medicinrådet.” Det, der vægter tungt, er dokumentationen af, hvem der har effekt af behandlingen og hvem ikke,” siger medicinrådets formand, Steen Werner Hansen til avisen Danmark.

Britta Schall Holberg fylder 75 år mandag den 25. juli.

Og der står så forældrene med det barn/ den unge, for hvem medicinen vil have effekt eller måske ikke. Og da der er den usikkerhed, skal ingen have, altså heller ikke dem, den muligvis kunne hjælpe.

Jamen, har man hørt noget lignende? Hvorfor skal børnene undgælde for den usikkerhed? Det er jo nok til at få ethvert anstændigt menneske op i det røde felt.


Jamen, har man hørt noget lignende? Hvorfor skal børnene undgælde for den usikkerhed? Det er jo nok til at få ethvert anstændigt menneske op i det røde felt.

Britta Schall Holberg


Jeg må gå ud fra, at regionerne, der har nedsat medicinrådet dog herefter selv vil og kan vurdere, om man, når man står med det aktuelle barn/ den aktuelle unge, så i det givne tilfælde vil forsøge at give barnet/den unge medicinen. Herefter kan man jo så vurdere, om det aktuelle barn/den unge har nytte af medicinen eller ej. Har barnet/den unge nytte af den, bør man naturligvis fortsætte med at give medicinen. Viser det sig, at den ingen virkning har på det aktuelle tilfælde, må behandlingen jo så stoppes. Er det ikke sådan, vi i mange andre tilfælde handler?

Noget andet er: Medicinen bruges i udlandet, hvad siger erfaringerne derfra?

Iflg. avisen Danmark drejer det sig om 26 børn i Danmark, der i dag står uden behandling. For dem og deres forældre må det være en frygtelig meddelelse at få, når medicinrådet siger, at de ikke vil anbefale lægemidlet fordi ” Det vægter tungt, at dokumentationen af, hvem der har effekt af behandlingen, og hvem der ikke har, ikke er eksisterende,” som medicinrådets formand argumenterer.

Mon ikke der skal nogle behjertede politikere til at se på den sag?

Annonce
Middelfart

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Vi vil have rent vand i hanerne

Coronavirus

Live:  Danmark finder første tilfælde af sydafrikansk virusvariant

Fredericia For abonnenter

FHK's liga-ambitioner fik første prioritet da FIC skulle bygges om - bredden måtte vente

Annonce