Annonce
Læserbrev

Hvorfor skal det lokale demokrati begrænses, SF?

Jeg håber, at en flink, lokal SF'er vil besvare mit spørgsmål.

Læserbrev: SF har med de måske kommende minimumsnormeringer endegyldigt tonet rent flag som et centralistisk parti, der ikke har tillid til det kommunale selvstyre og andre instanser i det "lille" demokrati såsom forældrebestyrelser.

Det kunne være interessant med en begrundelse fra en kommunal SF'er, hvorfor det lokale demokrati skal begrænses. Meget gerne med en melding på, hvilke andre områder det kommunale selvstyre skal begrænses indenfor.

For normeringer i daginstitutioner er vel ikke det eneste velfærdsområde, hvor folkesocialisterne ikke er tilfredse med kommunernes ageren?

Jeg tror selv på, at demokrati tæt på borgerne er vigtigt for det store demokrati, så hvor er Alternativet henne i dette demokratiforfald?

Eller handler det også for Uffe Elbæk mest om skåltaler om demokratiets fortræffeligheder?

Jeg håber, at en flink, lokal SF'er vil besvare mit spørgsmål.

Og jeg håber, at de forældre, der har demonstreret for mere voksentid til børnene i institutionerne, husker at droppe smartphonen og iPaden for dem selv og deres børn mellem institutionstid og børnenes sengetid - ellers er det vel dobbeltmoral...

Annonce
Niels Martin Vind. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Med den rigtige anvendelse af VAR er jeg sikker på, at systemet bliver et aktiv for fodbolden i Danmark

Læserbrev: Hvis man i de seneste måneder har set fodbold fra den engelske Premier League og fulgt brugen (og i nogle tilfælde misbrugen) af VAR (Video Assistant Referee), kan man godt stille sig selv spørgsmålet: "VAR-for noget?" I rigtig mange tilfælde er VAR brugt 100 pct. korrekt efter forskrifterne og har resulteret i færre fejlkendelser. Desværre har vi også set eksempler, hvor anvendelsen af VAR ikke har været hensigtsmæssig, og hvor udfaldet af kendelserne har været ulogiske og i enkelte tilfælde forkerte. Ulogiske og forkerte kendelser på baggrund af VAR-indgreb er undergravende for dommeren, VAR-systemet og i sidste ende fodboldspillet. Og hvorfor er det så gået galt flere gange i England? Det korte svar er, at i England har man valgt af afvige fra den såkaldte "VAR-protokol" udarbejdet af FIFA. FIFA's VAR-protokol beskriver i tydelige vendinger, hvornår VAR skal anvendes, og hvordan VAR skal anvendes. Helt overordnet skal VAR kun anvendes, såfremt der er tale om "klare og åbenlyse dommerfejl". Allerede her kan man jo se tilbage på nogle af de kontroversielle situationer fra England og vurdere, om der var tale om klare og tydelige dommerfejl. For det andet skal VAR ses som et hjælperedskab til kampens dommer. Det vil sige, at det er dommeren, der suverænt skal dømme kampen og ikke VAR. VAR kan komme med input til dommeren, såfremt der er tale om "klare og åbenlyse dommerfejl", men i sidste ende er det kampens dommer, der skal træffe den endelige afgørelse. Når man ser tilbage på nogle af situationerne fra England, kan man godt undre sig over, hvordan dommeren kan tage den endelige afgørelse, når han ikke engang har set VAR-interventionen på skærmen! Der står klart og tydeligt i VAR-protokollen, at VAR ikke må "gen-dømme" kampen. Altså VAR må ikke blive en form for overdommer, der kan overrule dommerens kendelse. I Danmark har vi besluttet at indføre VAR i den danske superliga fra starten af næste sæson. Allerede på nuværende tidspunkt er de danske dommere i fuld gang med at uddanne sig i brugen af VAR, så de er bedst mulig klædt på til sæsonstart. I Danmark kommer vi til at anvende VAR efter FIFA's protokol og ikke efter Englands hjemmestrikkede regler. Med den rigtige anvendelse af VAR er jeg sikker på, at systemet bliver et aktiv for fodbolden i Danmark.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];