Annonce
Læserbrev

Hvorfor taler ingen om den positive effekt, byggeriet ved Skovhaven har?

Byggeriet vil ikke alene betyde en forbedring for hele området, men også betyde, at Erritsø endnu en gang får lov til at blive et område, som emmer af liv og tiltrækker tilflyttere - ikke bare studerende, men i alle aldre.

Læserbrev: Der synes ikke at være andet end negativ omtale, når det kommer til opførsel af nye boliger i Skovhaven/Mosegårdsvej 5 i Erritsø.

Man er bange for trafikale udfordringer, og for at høje blokke i et parcelhuskvarter kommer til at syne for meget.

Men når man går eller kører en tur ind til Skovhaven, kan man ikke blive mere ærgerlig over boliger i dårlig stand, som ser meget nedslidte ud og bestemt ikke gavner et så skønt nabolag, som vi har i området.

Bygningerne er gamle, og standen er nok fra 70'erne eller 80'erne. Vedligeholdelsespenge ses der ikke brugt meget på.

Det grønne område ser slet ikke så grønt ud, når man ser nærmere på det. Affald som flyder, gamle biler og campingvogne med graffiti står hen.

Bygningerne virker meget små og i en stand, som på ingen måde kan tiltrække tilflyttere eller nye beboere, eller som vi kan være stolte af i en by som Fredericia.

Byggeriet vil ikke alene betyde en forbedring for hele området, men også betyde, at Erritsø endnu en gang får lov til at blive et område, som emmer af liv og tiltrækker tilflyttere - ikke bare studerende, men i alle aldre.

Ejendommene vil blive flot arkitekttegnet, der vil blive lavet grønne oaser mellem byggerierne og måske endnu en legeplads til børnene.

Vi vil få et område, som med garanti bliver pænere, mere tidssvarende og vil virke mere eftertragtet.

Det vil ligeledes betyde, at flere mennesker lægger penge i vores lokalområde, butikker, skoler og foreninger.

De nye beboere vil nok blive studerende og andre, som finder området lige så fantastisk som os i nabolaget.

Vi håber selvfølgelig ikke, at det vil gå så vidt som at blive en ghetto, men når der nu ikke laves flere boliger end det nævnte, tror vi ikke, at det kan ske.

Selvfølgelig vil trafikken blive mere. Men mon ikke at der kan laves en omdirigering ned mod kystvejen, lyskryds på Mosegårdsvej/Snaremosevej eller andet til at forbedre trafikken?

Det er i forvejen alene en udfordring, når de studerende skal til og fra skole.

Så hvorfor ikke se det positive ved den udvikling, vi har i vores område, og som netop det nye byggeri kan bidrage til?

Annonce
Illustration: Arkitekfirmaet Luplau/Poulsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Seks Horsens-boksere i finalen ved JM

Læserbrev

Dagpengedebat: Det nærmer sig det rene hykleri, DF

Læserbrev: De seneste dages debat om en højere dagpengesats nærmer sig, så vidt jeg kan se, det rene hykleri, i hvertfald når det drejer sig om Dansk Folkeparti. DF har meget kraftigt, for ikke at sige nærmest besat som en stalker, kæmpet for, at folk på offentlige ydelser skal leve på et eksistensniveau, som er stort set umuligt. Nu vil samme parti have hævet en anden offentlig ydelse, nemlig dagpengene. Nuvel, folk på dagpenge betaler selv til deres ydelser, men langtfra i en grad, som dækker det, der bliver udbetalt. Resten af pengene kommer derfor fra skatteyderne. Der tales her om, at dagpengesatsen, som nu er så lav, at folk ikke kan sende deres børn på lejrskole, til fødselsdagsfester, eller at rådighedsbeløbet er alt for lille, til at de har penge nok til et rimeligt almindeligt liv og dagligdag. Hvor har vi før hørt dette? Kontanthjælpen består brutto af ca. 12.000 kr. for enlige uden børn og 15.000 kr. for enlige med børn, og dagpengesatsen er på ca. 19.000 kr., altså 4-7000 kr. højere end kontanthjælpen. Jeg spørger så blot Dansk Folkeparti om, hvorfor det ikke er rimeligt, at folk på dagpenge skal stramme livremmen ind med en højere offentligt støttet udbetaling, når det er rimeligt, at folk på en væsentligt lavere kontanthjælp skal gøre det?

Annonce