Annonce
Middelfart

I år bliver det stort: T. Hansen ovenpå igen efter mager årrække

T. Hansen sælger virkelig mange dæk og fælge, så måske skal de have deres helt eget lager og transportsystem? Det er nogle af de spørgsmål, direktør Bent Jensen overvejer for tiden. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Efter tre magre år har butikskæden T. Hansen fra Middelfart fået alt til at fungere i 2020, som bliver det bedste år nogensinde.
Annonce

Middelfart: De seneste tre år har været krævende for ledelse og medarbejdere i T. Hansen-Gruppen i Middelfart. Flere store virksomheder blev købt op samtidigt, masser af nye butikker er åbnet i Norge og en afgørende del af koncernen stod pludselig uden it-systemer. Det har også sat sit præg på det netop offentliggjorte 2019-regnskab fra moderselskabet B. J. Holding.

- Jeg gjorde den fejl, at jeg troede, at vi var uovervindelige. Så vi købte for meget på samme tid, og det blev mere krævende, end jeg havde regnet med, siger Bent Jensen, der ejer koncernen, som han også er direktør for.

- Men nu har vi kæmpet os igennem og fået det hele til at fungere, som det skal. Besværlighederne har præget økonomien i de seneste tre år, men i år spiller det hele sammen. Jeg forventer, at 2020 giver os det største overskud nogensinde, siger Bent Jensen, der bor i Snoghøj på den anden side af Lillebælt.

Annonce

Kappede it-forbindelsen

I slutningen af 2016 og begyndelsen af 2017 købte han blandt andet Mekonomens danske afdeling, en butikskæde i Norge, en reservedelsgrossist i Danmark og en fyrværkerivirksomhed i Aalborg.

Straks efter overtagelsen af Vestjyske Autodele kappede it-leverandøren - en indkøbsforening - forbindelsen til virksomheden, som dermed var sat helt til vægs. Og selv om T. Hansen er en stor koncern, var det ikke givet, at det hele ville komme i mål.


Jeg havde på forhånd sat en grænse for mit tab, og hvis vi var nået til den, havde jeg stoppet det, for jeg ville ikke risikere, at den eksisterende forretning blev trukket ned. Heldigvis nåede vi ikke i nærheden af den grænse, jeg havde sat,

Bent Jensen, direktør og ejer af T. Hansen-koncernen


- Jeg har hele tiden troet på, at vi nok skulle komme i mål, for jeg kunne se, at hvis det bare kom på plads, ville det fungere. Men jeg havde på forhånd sat en grænse for mit tab, og hvis vi var nået til den, havde jeg stoppet det, for jeg ville ikke risikere, at den eksisterende forretning blev trukket ned. Heldigvis nåede vi ikke i nærheden af den grænse, jeg havde sat, siger Bent Jensen.

Annonce

Dalende overskud

I 2015 og 2016 fik koncernen rekordoverskud før skat på over 100 millioner kroner, men i de seneste tre regnskaber er tallene dalet til 64, 63 og 52 millioner kroner.

- Men hvis det bliver ved med at gå som nu, bliver 2020 meget bedre - det ser ud til, at vi slår rekorden fra 2016, siger Bent Jensen.

T. Hansen begyndte som postordrevirksomhed og fik sin første hjemmeside i 1998, så direktør Bent Jensen har bygget virksomheden op om effektiv logistik. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Den megen fritid i corona-nedlukningen har hjulpet omsætningen op, men ellers er årsagen kort sagt, at alle de nye forretninger kører for fuld kraft. I Norge er de 13 indkøbte butikker vokset til 31 og bliver inden udgangen af 2021 til 45.

På grossistmarkedet for reservedele er alle systemer i AD Danmark, som den del af koncernen hedder, i fuld drift og klar til at forsyne mange flere værksteder. Logistikken er meget finmasket, da firmaet bruger T. Hansens 83 danske butikker som lokale lagre. IT-mæssigt er AD Danmark helt smeltet sammen med T. Hansen - en positiv effekt af den pludselige afbrydelse af det oprindelige it-system.

B.J. Holding Middelfart A/S

Hjemsted: Middelfart

CVR-nr. 19 40 22 82

Direktion: Bent Jensen

Bestyrelse: Preben Jensen (formand), Bent Jensen, Henrik Åris Rasmussen

Regnskabstal 2019 (2018 i parentes)

Omsætning: 1,5 milliarder kr. (1,4)

Overskud af drift: 51 millioner kr. (59)

Overskud før skat: 71 millioner kr. (91)

Overskud efter skat: 48 millioner kr. (65)

Egenkapital: 665 millioner kr. (631)

Antal ansatte: 920 (820)

Med drift og økonomi på rette spor er koncernen klar til at lave helt om på sine lagre og logistik.

- Vi byggede vores lager her på stedet, før vi havde nogen butikker. Vi skal have mere plads og nu vil vi nytænke det hele og optimere logistikken til den helt anden type virksomhed, vi er i dag, siger Bent Jensen, der endnu ikke ved, hvordan den nye logistik skal indrettes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Skrappe coronaregler omdirigerer ridestævne til Fredericia: - Vi lægger op til 'kom, rid, skrid'

Danmark

Aktivist snød sig ind til corona-pressemøde: - Journalisterne er bare mikrofonholdere - de stiller jo ingen kritiske spørgsmål

Fredericia

Politiet lukkede spejdermøde i MesseC: - Jeg er mest bare lidt forundret

CORONAVIRUS

Live: Kæmpe smitteudbrud på populær Aarhus-bar - Genbrug af drikkeglas og ingen afspritning

Annonce