Annonce
Debat

I Enhedslisten kæmper vi for bedre forhold for alle

Byrådsmedlem i Fredericia Kommune Cecilie Roed Schultz fra Enhedslisten.

Læserbrev: I Enhedslisten kæmper vi for bedre forhold for alle.

Vi kæmper for arbejdsklausuler, kædeansvar og sociale klausuler. I Fredericia er det lykkedes er sikre alle tre. På papiret, i hvert fald…

For Fredericia Kommune har indgået kontrakter med firmaer, som man (ud fra pressens dækning) har meget svært ved at forestiller sig lever op til alle krav, love og regler. Det gælder mange - fra Intervare A/S (som ejer Nemlig.com) til private plejefirmaer.

Annonce

Det er svært for et parti som Enhedslisten at tjekke, hvad der foregår på et lager på Sjælland eller i Fru Hansens stue - så pressen, borgere og medarbejdere spiller en stor rolle i at få afsløret den slags.

Men pressen er ingen domstol eller myndighed - og det kan ofte være svært at vurdere om firmaerne juridisk set lever op til de klausuler - vi har i Fredericia Kommune. Eller blot helt almindelig lovgivning vedrørende arbejdsmiljø.

Kommunernes Landsforening ville være den oplagte organisation til at tage sig af en juridisk vurdering af, om eksempelvis Intervare A/S lever op til loven og arbejdsklausulerne i kommunerne, men der er larmende tavshed. Så det op til de enkelte kommuner - og i praksis de få partier, som vil bekæmpe denne type ræs mod bunden.

I Enhedslisten kæmper vi for, at medarbejdere i kommunen har reel mulighed for at gøre opmærksom på ting der ikke stemmer. Det er ikke kun overholdelse af klausuler - men også overholdelse af alle mulige andre regler i kommunen - for ikke at nævne styrelsesloven og anden lovgivning.

Det er både internt, som når man har brug for at gå videre med en habilitetsbekymring eller fortælle om et dårligt arbejdsmiljø, men også eksternt. Eksempelvis - hvis man opdager, at en underentreprenør bruger sprøjtegift på kommunal jord, til trods for, at Fredericia Kommune har en pesticidhandleplan, der netop forhindrer brugen af pesticider på kommunal jord.

Ofte er det tilfældigheder der betyder, at oplysninger kommer frem.

Hvem mon opdagede, at en underentreprenør havde brugt sprøjtegift på jordvolden rundt om den nyanlagte kommunale genbrugsplads? En genbrugsplads, hvor vi politikere har gjort meget ud af at vægte bæredygtighed - eksempelvis ved at bygge en stor del af bygningen af genbrugsmaterialer.


Hvem mon opdagede, at en underentreprenør havde brugt sprøjtegift på jordvolden rundt om den nyanlagte kommunale genbrugsplads?


Det blev opdaget tilfældigt af to medlemmer af Enhedslisten, som kom forbi og undrede sig over udseendet på jordvolden og sendte en mail til kommunen med spørgsmål. Nu har forvaltningen bekræftet - at der er brugt gift.

Det er ikke godt nok, at den slags afsløringer afhænger af tilfældigheder. (forkortet, red.)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Cecilie overlevede dødsulykke: - Det er lige før, at jeg ikke kan huske, hvordan det er at være glad

Fredericia For abonnenter

Udvalgsformand og Shell-ansat siger fra over for Byrgesen: Jeg er ikke inhabil - og dét ved han godt

Annonce