Annonce
Debat

I hele “renoveringen” af kommunen er det formentlig nemt at glemme grønne arealer og naturgenopretningen

John Rasmussen, Venstre. Pressefoto

Læserbrev: Fredericia Kommune blev for nylig i en artikel i Jyllands-Posten i ikke alt for flatterende termer kaldt “Trekantens Røvhul”. Det kan der være flere grunde til, men det taler jo sit klare sprog om, at vi stadig mangler omgivelser, der kan tiltrække borgere fra alle sociale lag, som har lyst til at slå sig ned i byen og være en del af vores fællesskab.

I den seneste tid har styret i byen haft travlt med at renovere havnefront og gågade og at opføre boliger på bynære arealer, ikke mindst for at forsøge at komme væk fra Fredericias image som ren industriby, hvor landskabet domineres af brune marker og grå fabrikshaller.

I hele denne “renovering” af kommunen er det formentlig nemt at glemme grønne arealer og naturgenopretningen.

Annonce

Sagen er i hvert fald den, at selvom byrådet vedtog en naturplan helt tilbage i 2005, er der meget langt til, at nogle af de mest centrale dele af planen er gennemført. Det ville ellers forherlige vores landlige omgivelser, binde landsbyerne sammen med centrum og give vores natur et kæmpe boost.

Planen baseres blandt andet på grønne kiler fra udkanten af kommunen ind imod centrum, med rejsning af skove og med cykelstier midt i det hele, så borgere blandt andet kan hygge sig med at køre frem og tilbage og nyde den friske luft.

Godt nok er planen tænkt som noget, der skal strække sig over en menneskealder, men det er svært ikke at tænke, at etableringen kan gå væsentligt hurtigere. Faktisk er det eneste sted, hvor der findes noget, der minder om en sådan grøn kile, området fra Trelde Næs i nord ind til Østerstrand.

I det meste af den sydvestlige del af kommunen er landskabet domineret af landbrug og industri. Eksempelvis havde man forestillet sig en kile med skov, faunapassage og cykelsti fra Fuglsang til Kongsted, men det eneste, der er skudt op af jorden dér, er et datacenter fra Google.

Jeg synes, det er så ærgerligt, at man ikke har prioriteret de grønne kiler meget højere, ikke mindst fordi det er sundt for borgerne i kommunen at have grønne områder at færdes i, og det er almindeligt kendt, at attraktive naturarealer tiltrækker gæster og tilflyttere.


Jeg synes, det er så ærgerligt, at man ikke har prioriteret de grønne kiler meget højere.


At naturen i tilgift får mere areal, kan kun komme alle til gode. Det kan vi gøre bedre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Kø ved kviktest-stederne: Her er problemet ifølge kommunen

Danmark For abonnenter

Cecilie overlevede dødsulykke: - Det er lige før, at jeg ikke kan huske, hvordan det er at være glad

Annonce