Annonce
Debat

I Korskærparken er vi ikke utrygge, Søren Grøn Stampe

Henning Hartmeyer. Arkivfoto Klaus Madsen

Da jeg tilbage i midten af 90'erne flyttede til Fredericia, fik jeg lejlighed i Korskærparken. Det har jeg ikke fortrudt et sekund. I den tid jeg har boet her, har man kaldt det for ”et socialt boligbyggeri”, ”en ghetto”, ”et belastet boligområde” og nu igen tilbage til ”ghetto”.

Vores lejligheder er blevet renoveret flere gange, ligesom vores grønne arealer også flere gange har ændret udseende og indbyder nu til leg og spil. Men på trods af alle de forandringer, så har der været en konstant faktor, man altid har kunne regne med; fordommene fra andre mennesker.

Nu kan jeg læse, at Søren Grøn Stampe fra De Konservative vurderer Korskærparken som et isbjerg, hvor graffiti i de omkringliggende tunneller kun er det synlige problem. Ifølge ham er der ”massive sociale og retssikkerhedsmæssige problemer” herude. Samtidig er det ifølge Søren op til ”Helhedsudvalget”, at genskabe trygheden. Her tænker jeg, at Søren tænker på det, der hedder Helhedsplansudvalget.

Annonce

Til det kan jeg kun sige, at jeg endnu ikke er stødt på utrygge naboer på min daglige gang i naturen såvel som i Medborgerhuset. De fleste, som taler om utryghed, kommer enten udefra eller har en interesse i at tale området ned.

Søren Grøn Stampe foreslår bl.a. at der sættes overvågningskameraer op i tunnellerne, for det vil genskabe den tryghed, som han mener mangler.

Desværre for Søren er det sådan, at politiet ikke vurderer, at der er grundlag for at opsætte flere kameraer – simpelthen fordi kriminaliteten ikke er til det. Desuden er den tunnel, som leder hen imod skolen på Nørre Allé allerede videoovervåget.


Faktum er, at der ikke er mere kriminalitet i Korskærparken end i resten af byen. Det oplever beboerne herude, og det er også, hvad politiet siger på møder med den boligsociale helhedsplan. Der bor mange mennesker herude, men den kriminalitet, der er, den afspejler beboerantallet.

Henning Hartmeyer


Søren efterlyser mere handling fra Helhedsplansudvalget, og her kan jeg kun erklære mig enig. De behøver faktisk ikke gøre mere end de gør allerede, for de har i den grad gjort en positiv forskel herude. Især for trygheden. Man bliver utryg, når man ikke møder sine naboer, men i stedet læser tilfældige politikeres forsøg på at fordømme et boligområde. Derfor virker det arbejde, som den boligsociale helhedsplan udfører.

Et arbejde, som foregår i tæt samarbejde med skolerne, politiet og de frivillige og som roses af alle parter. Det udføres sammen med jobcentret angående beskæftigelse og der arbejdes med de unge. Det er ikke tilfældigt, at en gruppe unge lige har vundet førstepladsen og æresprisen for deres projekt i Mind Your Own Business.

Den boligsociale helhedsplan referer hvert kvartal til Helhedsplansudvalget, og mon ikke Hr. Stampe kan få lov til at se med, hvis han spørger pænt?

Faktum er, at der ikke er mere kriminalitet i Korskærparken end i resten af byen. Det oplever beboerne herude, og det er også, hvad politiet siger på møder med den boligsociale helhedsplan. Der bor mange mennesker herude, men den kriminalitet, der er, den afspejler beboerantallet.

Ligesom det gør sig gældende i midtbyen. Desværre oplevede vi en ung mand blive skuddræbt i februar, men det er skam heller ikke kun forbeholdt Korskærparken at opleve drab her i Fredericia. Desværre er det også sket andre steder.

Man kan undre sig over, hvad Søren Grøn Stampe egentligt vil med sit indlæg udover at tale Korskærparken og beboerne ned. Den nævnte utryghed baserer sig i hvert fald ikke på beboerne eller politiets oplevelser.

Det går godt i Korskærparken – uanset hvad Søren Grøn Stampe ellers tror. Jeg vil dog gerne invitere ham med rundt i området på en tur, så han ved selvsyn kan se, hvorfor folk bl.a. sælger sit hus for at flytte ind herude. Og hvis han takker ja til mit tilbud, lover jeg endda at holde ham i hånden, hvis han føler sig utryg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia For abonnenter

Borgmester på afbud har fundet sig til rette i den varme stol: Men han fortryder én ting

Annonce