Annonce
Digitalt

I top-100 på verdensranglisten: Fredericiansk e-sporthold sigter mod toppen

Masonics Counter-Strike-hold består i øjeblikket af Andreas 'blaq' Elversøe, Jonas 'Queenix' Dideriksen, Benjamin 'brzer' Jensen, Tobias 'kraghen' Kragh Jensen og Mattias 'm4tt' Ehlert. PR-foto
Samarbejdet med Fredericia Esport skal være tættere, lyder det fra medejer af virksomheden Masonic, der holder til i Fredericia. Det skal gavne udviklingen, hvor pilen i forvejen peger i retning efter et stort resultat.

Fredericia: Det går godt hos e-sportholdet Masonic. Det mener Peter Bech, der er én af fem ejere i virksomheden, som for godt en måned siden meldte, at den rykkede fra Frederiksberg til Fredericia.

Her var planen oprindeligt, at den skulle holde til ved internetcaféen Gameplay by Masonic, som åbner ved Axeltorv, når restriktionerne atter tillader det.

Planen om netcaféen er ikke skrottet, men til gengæld bliver den ikke tilholdssted for e-sportholdet, der i stedet planlægger at få base på Bülows Kaserne, hvor foreningen Fredericia Esport i forvejen holder til.

Annonce

- Masonic kommer fortsat til at have et samarbejde med netcaféen, men når vi samler hele organisationen, bliver det for trangt. Vi synes i stedet, at det giver bedre mening at lukrere mere på samarbejdet med Fredericia Esport, siger Peter Bech, der foruden at være medejer af Masonic også er bestyrelsesmedlem i Fredericia Esport.


Fortsætter vi med at vinde over de hold, vi slår nu, er det sikkert, at vi ender i top-30 i verden.

Peter Bech, medejer af Masonic


Han nævner, at lokalerne på kasernen er bedre til større træningslejre, hvor man ofte er samlet flere. Eksempelvis nævner han en aftale med Odsherreds Efterskole, der kommer med 20 e-sportsinteresserede elever til Fredericia for at spille, når det igen kan lade sig gøre.

- Vi kommer til at lave sommercamps og begivenheder sammen med Fredericia Esport, oplyser Peter Bech og nævner, at Masonic også har tilbudt Kirstinebjergskolen et talentsystem til skolens nye e-sporttiltag, som er varetaget af Fredericia Esport.

- Vi vil gerne være sammen om at skabe et enormt gamingmiljø i Fredericia, pointerer han.

Blandt verdens top-100

Masonic har hold i computerspillene League of Legends (LoL) og Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO). I sidstnævnte ligger holdet aktuelt nummer 92 på verdensranglisten efter at være rykket hele 125 pladser frem, sidst ranglisten blev opdateret.

Skal man tro Peter Bech, bliver den placering bedre i fremtiden. Han finder sine forventninger i resultater fra et kvalifikationsstævne til en international turnering, Intel Extreme Masters, hvor holdet nåede finalen.

- Vi slog verdens nummer 23 (AGO, der sidenhen er rykket ned som nummer 29, red.) og fire andre hold i top-50. Det er fuldstændig uhørt, at det kan ske med det budget, vi har, og med så kort tid vi har været i gang, understreger Peter Bech.

Han forventer, at holdet er at finde på de større scener i det kommende års tid.

- Fortsætter vi med at vinde over de hold, vi slår nu, er det sikkert, at vi ender i top-30 i verden. Det er den del af listen, man sigter efter, for det er her, det store fokus i sporten ligger, siger Peter Bech.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Cecilie overlevede dødsulykke: - Det er lige før, at jeg ikke kan huske, hvordan det er at være glad

Fredericia For abonnenter

Udvalgsformand og Shell-ansat siger fra over for Byrgesen: Jeg er ikke inhabil - og dét ved han godt

Annonce