Annonce
Motorsport

Ib Kragh blev dansk mester i rally for syvende gang

Ib Kragh og hans codriver Ditte Kammersgaard blev dansk mester i weekenden. Skoda Fabia R5'eren kørte næsten perfekt på et regnvådt underlag. Foto: IK Motorsport
Ib Kragh forsvarede sit danske mesterskab i rally, da han lørdag hentede nok point til at overtage førstepladsen i det samlede regnskab.

Haderslev: Ib Kragh fra Juelsminde er dansk mester i rally for tredje sæson i træk og for syvende gang i alt. Guldmedaljerne blev kørt hjem lørdag omkring Haderslev, der husede sidste DM afdeling i denne sæson.

Ib Kragh og codriver Ditte Kammersgaard manglede 46 point for at springe over Kristian Poulsen og Ole Frederiksen, og de kørte 52 hjem. Poulsen og Frederiksen stillede ikke til start i DM 6, fordi de foretrak at køre et udenlandsk løb i stedet.

- Hvis man gerne vil være dansk mester, er det en god idé at stille til start i alle DM-løbene, siger Ib Kragh.

Han havde inden sidste afdeling sagt, at det ikke just var en optimal måde at blive dansk mester på, fordi hovedkonkurrenten ikke stillede op. Men det tog han ikke så tungt dagen derpå.

- Vi er rigtig glade. Jeg har et godt team, der slider hårdt for mig, og de har fortjent guldet. Vi forsvarer guldet igen næste år, siger Ib Kragh.

Annonce

Endte i en jordvold

Han var presset undervejs, for massiv regn i optakten til løbet havde sat sit aftryk på prøverne. En af ruterne, der skulle have været arnested for to prøver, blev aflyst, fordi et grusstykke kort og godt var skyllet væk af vand. På femte prøve kom Ib Kragh i store problemer.

- Jeg havde ikke prøvet at køre på vådt underlag min nye bil, siger han.

- Jeg kom ind i et sving med meget mudder, og så skred bilen sidelæns ud. Vi endte i en jordvold og gik i stå. Men vi fik bilen i gang igen og mistede ikke så meget tid som frygtet. Vi skulle undgå at ende på tredjepladsen, og det gjorde vi, siger Ib Kragh.

Han endte som samlet toer, og det var mere end nok til at vinde.

Heino og Kurt Mejer fra Horsens blev henholdsvis nummer et og to i den historiske klasse og tog dermed guld og sølv samlet. Jesper Bisted fra Horsens havde en knap så heldig dag og udgik af løbet efter et uheld, der sendte ham og codriver Arly Larsen i grøften.

Ib Kragh vandt DM for første gang i 1996. Siden tog han det tre gange i træk mellem 2004-2006. De seneste tre sæsoner har han også kørt sig til guldet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia For abonnenter

Få dage efter storbranden på Nørrebrogade: Nedbrændt virksomhed rejser sig hurtigt igen

Fredericia

Ny strategi giver gevinst: Der testes på livet løs i Fredericia

Annonce