Annonce
Sport

Ib Kragh har stadig DM-guldet indenfor rækkevidde

Ib Kragh og Ditte Kammersgaard skal i gang med at vinde, hvis kampen om DM-titlen skal forblive spændende. Foto: IK Motorsport
Ib Kragh skal ud og jagte i tredje afdeling af DM i rally, som køres i weekenden. En del af banen køres på grus, men han er vant til et løst underlag. Også Jesper Bisted og Heino Mejer har et levende klassementshåb.
Annonce

Juelsminde: Ib Kragh kan stadig nå at forsvare sit danske mesterskab i rally, men der skal nogle sejre på bordet, hvis ikke hans rolle pludselig skal være udspillet. Tredje afdeling af DM i rally køres i Vestjylland på lørdag, og Ib Kragh og hans codriver Ditte Kammersgaard skal op og have fat i Kim Poulsen og Ole Frederiksen på førstepladsen.

Det særlige ved denne afdeling af DM er, at der på en af prøverne køres på grus. Prøven afvikles ved Darum, en lille by sydøst for Esbjerg. Ib Kragh og Ditte Kammersgaard er godt forberedt, fordi de har løb på løst underlag i frisk erindring.

- Jeg deltog i midten af juni i en afdeling af Yokohama-mesterskabet i rallysprint, som blev afviklet på Nysumbanen, hvor store dele af underlaget er løst. Og i lørdags var jeg for første gang til start i rallysprintet i Sønder Vium. Ditte og jeg kørte på grus og havde virkelig en god testdag, siger Ib Kragh i en pressemeddelelse.

- Vestjysk Rally er ligesom de fleste DM-rallyer et kompakt rally med mindre end 100 kilometer hastighedsprøver. Derfor gælder det om at give gas allerede på den første af de ti hastighedsprøver og ikke vente på, at man lige skal op i gear, fortsætter han.

Ib Kragh har 101 point på DM's andenplads, mens Kim Poulsen har 119.

Asfaltprøverne i dette rally er velkendte i dansk rallysport, men de har ikke været benyttet igennem en del år. Det er vestjyske hurtige veje med faldgruber her og der. Farten vil være høj på prøverne, men det vigtigste er at finde den rigtige dæk compound fra start denne gang og så ellers hænge i bag rattet.

Jesper Bisted, rallykører fra Horsens

Annonce

En større renovering

Også far og søn, Kurt og Heino Mejer fra Horsens, stiller til start. De udgik begge med defekter i et skuffende løb to, og derfor strøg de begge ned i tabellen i kampen om det danske mesterskab.

- Motoren i Heino Mejers bil har gennemgået en større renovering, mens bagtøjet i Kurt Mejers bil har fået udskiftet de beskadigede dele fra sidste rally, lyder det i en pressemeddelelse.

Hvor Ib Kragh går efter førstepladsen, er hovedopgaven for især Heino Meier at gennemføre løbet og hente point, så han kan forlade den 19.-plads i klassementet, som han befinder sig på nu. Inden anden afdeling af DM, var han outsider til de øverste pladser, men den rolle synes udspillet.

Jesper Bisted, også fra Horsens, er på en samlet ottendeplads og har haft et godt DM indtil nu. Han stiller også til start i tredje afdeling.

- Asfaltprøverne i dette rally er velkendte i dansk rallysport, men de har ikke været benyttet igennem en del år. Det er vestjyske hurtige veje med faldgruber her og der. Farten vil være høj på prøverne, men det vigtigste er at finde den rigtige dæk compound fra start denne gang og så ellers hænge i bag rattet, siger Bisted i en pressemeddelelse.

Der køres 10 prøver i alt. To af ruterne køres tre gange, mens yderligere to køres to gange hver.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Se fotogalleri: Fingrene i ørerne og hold vejret: Vi venter på en rigtig julifest til næste år

Annonce