Annonce
Motorsport

Ib Kragh jagter førstepladsen i andet DM-løb

Ib Kragh og Ditte Kammersgaard jagter førstepladsen i DM, når anden afdeling køres lørdag i Kjellerup. Foto: IK Motorsport
Ib Kragh og codriver Ditte Kammersgaard kørte sig ind på en andenpladsen i den første DM-afdeling, og nu jagter makkerparret yderligere succes i anden afdeling.

Kjellerup: En andenplads blev det til for Ib Kragh, da første afdeling af DM i rally blev kørt i det nordlige Tyskland for en måned siden. Nu venter en ny opgave, hvor den forsvarende danske mester skal forsøge at bringe sig forbi Kristian Poulsen, som stod øverst på sejrsskamlen nord for grænsen og dermed fører DM samlet.

- Vi skulle gerne lige en tak længere opad stigen, men det er der sikkert også andre, som gerne vil. Men der skal ikke herske nogen tvivl om, at vi gerne vil stå øverst, siger Ib Kragh.

- Men det bliver ikke nemt, for både Kristian Poulsen og hans bror Roland viste stærk kørsel, og de er måske ikke på hjemmebane, men løbet foregår i det område, hvor de er opvokset, og den ene af deres co-piloter kommer også fra området. Så er der også Kenneth Madsen, Kim Boisen og Heino Mejer, som vil være med fremme. Intet er givet på forhånd, siger den rutinerede kører.

Han er hurtigt blevet vant til at køre i sin nye Skoda Fabia R5, men udfordringen i DM2 bliver anderledes end i første afdeling. Anden afdeling køres i Kjellerup.

- Det er en helt anden type hastighedsprøver, som venter os i Kjellerup. Hvor det drejede meget i Tyskland, ser det denne gang ud til at blive hastighedsprøver præget af topfart med hurtige sving, siger Ib Kragh.

Annonce
Tophastigheden på bilen på 174 kilometer i timen vil i hvert fald blive nået adskillige gange undervejs.

Jesper Bisted, rally-kører, om de hurtige hastighedsprøver i Kjellerup

Kørere fra Horsens

Også Horsens-køreren Jesper Bisted kommer til start i den største og dyreste DM-klasse. Han og codriver Arly Larsen er nummer 12 i DM-stillingen.

- Det kommende DM-løb, bliver næsten den direkte modsætning til det rally som vi kørte i det nordtyske. Der er syv hastighedsprøver, men vejene bugter og drejer ikke i samme grad som i Tyskland. Så vejforløbene er mere forudsigelige og en anelse nemmere at køre mere attack på, siger Jesper Bisted.

- Tophastigheden på bilen på 174 kilometer i timen vil i hvert fald blive nået adskillige gange undervejs, siger han.

Også Heino og Kurt Meyer fra Horsens stiller til start i hver sin historiske Volvo 242 Turbo. Heino Meyer ligger godt til i DM-stillingen med en fjerdeplads i første løb, mens hans far, Kurt, er på en samlet 24.-plads.

Det er dog bedre end ægteparret Nicki og Mie Aagaard Johansen (også Horsens), som udgik af første løb og derfor kun kan forbedre sig denne gang.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce