Annonce
Fredericia

IBC rangerer højest i landet i ny trivselsmåling: Elever føler sig respekteret

Rektor på IBC HF og VUC Fredericia, Kirstine Sofie Bay Sigaard Gammelgaard (i midten), er stolt over den nyeste trivselsmåling, hvor skolen ligger i top. Hun mener især, at resultatet skyldes lærernes indsats. Arkivfoto: Michael Svenningsen

IBC HF og VUC Fredericia er sammen med Skive-Viborg HF & VUC i top, når det handler om elevtrivsel blandt eleverne. Især føler mange, at underviserne respekterer dem.

Annonce

Erritsø: IBC HF og VUC Fredericia indtager en delt førsteplads i en nyligt udarbejdet elevtrivselsundersøgelse blandt 14 voksenuddannelsescentre.

På baggrund af svar fra elever på skolen scorer IBC Fredericia 85 ud af 100 mulige point. Det samme gør Skive-Viborg HF & VUC. I undersøgelsen er eleverne blandt andet blevet spurgt ind til deres faglige motivation, sociale trivsel samt syn på underviserne.

- Jeg er selvfølgelig rigtig glad for, at vi lander, hvor vi gør. Det er helt klart lærernes fortjeneste, for det spørgsmål, vi scorer højest på, er, at eleverne føler sig respekteret af lærerne. Det, synes jeg, i bund og grund er fundamentet for, at der kan finde god undervisning sted, siger rektor på IBC HF og VUC Fredericia, Kirstine Sofie Bay Sigaard Gammelgaard.

Netop på spørgsmålet om, hvorvidt eleverne føler sig respekteret af lærerne, får Fredericia-skolen 92 ud af 100 point. Desuden er IBC Fredericia placeret en del over landsgennemsnittet, når eleverne bliver spurgt til, hvorvidt de synes, at der er gode muligheder for at få støtte og vejledning af skolen, hvis de har det svært.

Annonce

Deler førstepladsen med Skive-Viborg

Generelt ligger skolen på eller over landsgennemsnittet i de fleste kategorier. Dog tilkendegiver en anelse flere elever fra IBC Fredericia, at det er sværere at komme i gang med opgaver, og at deres forældre ikke opmuntrer dem til skolearbejde, end det er tilfældet på landsplan.

Rektor Kirstine Sofie Bay Sigaard Gammelgaard glæder sig dog først og fremmest over, at det generelt ser rigtig godt ud med trivslen blandt eleverne.

- Trivsel er noget, man som skole altid arbejder med og altid gerne vil blive bedre til. Derfor er det fedt, at noget af det, vi gør, i hvert fald betyder, at eleverne giver udtryk for, at de er glade for at være her, siger hun.

IBC Fredericia deler førstepladsen med Skive-Viborg HF & VUC, der ligeledes har fået 85 point ud af 100 mulige point.

I alt 254 elever fra IBC Fredericia har besvaret spørgsmålene i trivselsmålingen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia For abonnenter

Far og søn køber ind i Rema for andre i tid med smitte: Hjælper gerne, men tjener også på det

Annonce