Annonce
Alarm 112

Idømt fængsel for svindel for op mod 17 millioner: Tidligere Lego-ansat anker til frifindelse

Allerede efter domsafsigelsen den 1. februar valgte den dømte el-direktør at anke sin mere end to år lange fængselsstraf til frifindelse, nu har den tidligere Lego-ansatte gjort det samme. Der venter nu en holmgang i Vestre Landsret. Foto: Torben Glyum

Nordvestfyn:  Det står nu klart, at begge de to mænd, som ved Retten i Kolding 1. februar hver især blev dømt mere end to års ubetinget fængsel for svindel mod den danske legetøjskoncern Lego, har valgt at anke deres domme med påstand om frifindelse.

Allerede efter domsafsigelsen valgte den dømte el-direktør at anke sin dom, og nu har den tidligere Lego-ansatte gjort det samme.

Der venter nu en ny holmgang i Vestre Landsret. Hvor lange udsigter, det har, er uvist, men der kan godt gå nogen tid, da det er en sag med 9000 siders bilag.

De to mænd er dømt for at have svindlet for op mod 17 millioner kroner. Der er er nedlagt navneforbud i sagen. Men den ene er fynsk el-direktør, mens den anden har haft en betroet lederstilling på Lego.

De to mænd er dømt for at have overfaktureret el-arbejde på Legos fabrik i Billund.

Svindlen er ifølge byretten foregået sådan, at de i fællesskab havde aftalt en fordelingsnøgle på, hvor mange procent de hver især skulle have af den overfakturerering, som blev betalt for arbejde, der enten ikke var udført, eller som ikke havde kostet tilnærmelsesvis det, Lego betalte for det.

Den ene blev idømt 2,6 års ubetinget fængsel, den anden fik 2,9 år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Ny daginstitution skaber debat: Placering i Madsby er langtfra sikker, fastslår DF

Kultur

Et år efter nedlukning: Idrætsforeninger arrangerer virtuelt motionsløb

Annonce