Annonce
Fredericia

Idrætsprismodtager mistede hest - nu træner børnene på træhest

Sarah Christiansen modtog prisen for årets anderledes idrætshistorie. Foto: Peter Leth-Larsen

Fredericia: Sarah Christiansen fra Fri Voltige modtog onsdag aften prisen som Årets anderledes idrætshistorie til Idrætsfesten i Fredericia Idrætscenter.

Hun har selv dyrket voltige, gymnastik på hesteryg, i omkring 14 år, men har de senere år kastet sig over trænergerningen. Men hendes elever havde ingen hest, så de trænede på en træhest, indtil de sidste år fik en ny hest.

Træningen foregår i Egum Rideklub for de 10 piger, der troligt møder op til træning. Men i sommerferien sidste år blev den nye hest syg.

- Den har fået asmatisk bronkitis, så den kan ikke tåle støv og kan derfor nok ikke gå som voltigehest i en hal mere. Så nu står vi uden hest igen, fortæller Sarah Christiansen.

Derfor træner pigerne videre på træhesten, for Dansk Rideforbund har oprettet træhestestævner, og holdet håber at kunne komme til DM i Tivoli senere på året.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Hvis det er naturen, man kerer sig om, hvordan kan man så lade en tom pengekasse have ansvaret for naturen?

Læserbrev: Ingen har sagt, at skovejerne i Trelde Skov ikke har passet på deres skov og natur; skoven er endda blevet kanoniseret. Ved en fredning påhviler det Fredericia Kommune at være plejemyndighed og tilsynsførende. Det er muligt, at skovejerne efter en fredning efter det forslag, der er sendt til Fredningsnævnet, stadig har lov at færdes med en sav i dele af skoven, men dér skal de største træer være urørte, have lov at brede sig, skygge, være urørte efter fald, og på sigt vil det dominere skoven. Med det for skovbrug værste scenarie vil det tage incitamentet for at drive skoven med 100 pct. indleven og interesse. Der er ingen til at betale for den tid, man bruger på at pleje en uproduktiv skov. Danmarks Naturfredningsforening stiller heller ikke med frivillige til at passe alt det, de så gerne vil passe på. Hvis det er naturen, man kerer sig om, hvordan kan man så lade en tom pengekasse have ansvaret for naturen? Når Fredericia Kommune ikke har råd til at skifte rørene i et springvand, var det så ikke bedre at lade skoven blive passet som hidtil. Det, kan man være lidt mere sikker på, virker. Der er andre end Danmarks Naturfredningsforening, der kan passe på natur!

112 For abonnenter

Lå på sofaen da det bankede hårdt på døren: Beboer advarede Anne om brand i nabolejlighed

Erhverv

Virksomheder og studerende mødte Google i Fredericia: Danske Medier er kritiske over for Googles bustur

Annonce