Annonce
Fredericia

Igen musical i Fredericia: Sætter stykke om verdenskendt sangerinde op

Teater Malstrøm præsenterer tre nye forestillinger i 2021: Gyserkomedie om Grav Dracula, børne- og familiekabaret med Halfdan Rasmussens elskede rim og ikke mindst og ikke mindst teatrets første musical, om den franske sangerinde Edith Piaf. Repertoiret blev præsenteret lørdag. Instruktør, Michael Hansen (billedet ), kunne også fortælle, at to af forestillingerne søges opført på Fredericia Teater, der har stået tomt siden konkursen tidligere på året. Foto: Morten Kiilerich
Teater Malstrøm præsenterer Edith Piafs liv i ord og toner. Søger om lov til at flytte fra pakhus til lille sal på Frederica Teater.
Annonce

Fredericia: En ny musical er på vej i Fredericia. Måske endda på det tomme Fredericia Teater, der gik konkurs tidligere på året.

Byens teater nummer to, det semiprofessionelle foreningsdrevne Teater Malstrøm i Det Bruunske Pakhus, søger nemlig om lov til at bruge Fredericia Teaters lille sal til Malstrøms første musical nogensinde - om den franske sangerinde, Edith Piaf.

Det oplyser Teater Malstrøm, der lørdag præsenterede sit repertoire for 2021.

Også en anden forestilling næste år ønskes henlagt til Fredericia Teater, en gyserkomedie om Dracula. Den er på plakaten fra 11. marts til 25. april. Dracula er navnet på den irske forfatter, Bram Stokers, roman fra 1897 om den blodtørstige vampyrgreve på slottet i Transsylvanien i det nuværende Rumænien.

Edith Piaf spiller fra 16. september til 24. oktober 2021. Det kom det frem på et pressemøde i Teater Malstrøms øvelokaler på Bülows Kaserne.

Hun (1915-1963) fik tilnavnet spurven, og både Edith Piafs liv og forestillingen handler om opture og nedture, kærlighed, savn og sorg. Og selvfølgelig om Piafs udødelige sange og chansons. Teater Malstrøms udgave af musicalen om spurven bygger op Pam Gems stykke om Edith Piaf fra 1978, opsat i både England og USA.

Annonce

Halfdans rim for børn

Teatret har, som tidligere omtalt i Fredericia Dagblad, lagt op til fordomsfri debat om den fremtidige anvendelse af Fredericia Teater i Prinsessegade. Malstrøm modtager et kommunalt tilskud hvert år og ønsker sig selv og andre tænkt ind et bredere scenehus i teatrets bygninger, hvis en rekonstruktion er mulig.En gyserkomedie med uhygge og galgenhumor om vampyren, der fordrejer virkeligheden på personer omkring sig.

Teater Malstrøms sammenfatning af den kommende forestilling om Grev Dracula


Tredje forestilling i 2021 bliver om guldet fra Halfdan Rasmussen (1915-2002). Han er en af Danmarks mest populære, anerkendte og hædrede digtere. Ikke mindst elsket for sine finurlige børnerim. Instruktør i Teater Malstrøm, Michael Hansen, har efter forhandling med Halfdan Rasmussens efterkommere nyskrevet en litterær og musikalsk kabaret for børn og andre barnlige sjæle. Den vises i Det Bruunske Pakhus fra 19. november til 19. december.

Også to forestillinger i år

Teater Malstrøm har tidligere præsenteret efterårets program, og der er to forestillinger på vej i Det Bruunske Pakhus i 2020 - på den anden side af coronanedlukningen:

"Burlesque - The Time Machine" med komik, dans og erotiske pikanterier har repremiere 17. september og spiller til 24. oktober.

Julens familieteater fra 20. november til 13. december bliver om "Sonja fra Saxogade" - den danske børne-tv serie fra 1968 produceret til DR.

Må flytte om to uger

Teater Malstrøm skal i øvrigt flytte fra øvelokaler og kostumelager i Telegrafregimentets gamle historiske samling i tilknytning til Eksercerehuset på Bülows til et andet sted på den tidligere kaserne i Øster Voldgade.

Teatrets kvadratmetre inddrages nemlig til backstage i den ombygning og klargøring af Eksercerehuset, som ejeren af kasernen, Fredericia Kommune, er igang med.

- Vi skal flytte i løbet af 14 dage, oplyser instruktør på Teater Malstrøm, Michael Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce