Annonce
Fredericia

Igor og Rene stopper smerte med isnende kulde - behandling er unik i Skandinavien

Overlæge Igor Filipovski laver den grundige ultralydscanning, som gør, at han kan lægge en tynd nål helt præcist ind at ramme den nerve, der har vist sig at være problemet. Rene Kestenholz styrer den såkaldte cryo-maskine, som køler nålen ned til minus 78 grader. Nerven påvirkes et par minutter med kulden og holder dermed midlertidigt op med at fungere, og sender ikke længere smertesignaler. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
fredericia - I en lidt ydmyg klinik i Vasegården lige over for Fredericia Banegård har de to kolleger Igor Filipovski og Rene Kestenholz lejet sig ind for at tilbyde behandling til smerteramte privatpatienter.

- Vi har patienter, som har været rundt i sundhedssystemet i årevis uden, at man har kunnet hjælpe dem. Vores teknik betyder, at vi har kunnet smertelindre patienter, så de bliver i stand til at bevæge sig og få et liv uden store mængder smertestillende medicin, siger Igor Filipovski og Rene Kestenholz.

De to fryser ganske enkelt smerten væk. Det er ikke hokus-pokus men en teknik, der er kendt siden oldtiden og benyttes i hele verden. Men de to er pionerer i Skandinavien.

I 2014 etablerede Igor Filipovski og Rene Kestenholz klinik på Islands Brygge og nu i Fredericia.

- Det er ret utroligt, at vi er de eneste, men vi tror på, at det må komme. Det er som zoneterapi og akupunktur, som det danske sundhedssystem var mange år om at anerkende, har en virkning, siger Igor Filipovski.
Annonce

Lang erfaring

Igor Filopovski har en årelang erfaring som anæstesilæge og er i dag overlæge på Gentofte Hospital, mens Rene Kestenholz har arbejdet som anæstesisygeplejerske og intensiv sygeplejerske på Hvidovre Hospital.

De to har forenet kræfter og penge i at etablere klinikken Stop Smerten, hvor de med den særlige fryseteknik ganske enkelt afskærer de nerver, som sender smertesignaler til hjernen.

- Når nerven ikke kan sende impulsen, så forsvinder smertefølelsen. Det betyder, at man bliver i stand til at træne og lave øvelser, der er afgørende for at slippe af med smerterne på lang sigt, siger Rene Kestenholz.
Annonce

Centralt i Danmark

De to har drevet klinik i København i et par år, men har nu besluttet at placere en mindre klinik i Fredericia for at imødekomme deres jyske og fynske patienter.

- Vores behandling foregår af flere omgange med nogle dages mellemrum. Så for at folk ikke skal køre til København flere dage i træk, kunne vi imødekomme dem ved at tilbyde behandling i Fredericia, siger de.

Første trin af behandlingen er at vurdere om den overhovedet kan hjælpe på den konkrete smerte.

- Vi laver en grundig ultralydscanning, hvor vi finder frem til den nerve, der er problemet. Den lægger vi en blokade på, og så kan vi i løbet af et døgns tid vurdere, om patienten vil kunne hjælpes med den endelige behandling, forklarer Rene Kestenholz.

Hvis smerten lindres ved blokaden, så bliver nerven frosset ved næste behandling.

- Vi kan se, at det har rigtig god effekt på folk, der har fået opereret knæ, hælesporer, nogle former for hovedpine og rygproblemer, siger Igor Filipovski og Rene Kestenholz, som gennem de seneste to år har behandlet patienter i alderen 13 til 86 år.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia For abonnenter

Else Warming fra Fredericia gjorde rent i 25 år, men faldt: Blev starten på et langt og smertefuldt forløb

Annonce