Annonce
Alarm 112

Ikke grundlag for sag mod politiker: Brændte Lars Løkke-dukke på bål

Ninna Hedeager Olsen, teknik- og miljøborgester i København for Enhedslisten. Arkivfoto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix.
Midt- og Vestjyllands Politi har modtaget flere anmeldelser mod den københavnske politiker Ninna Hedeager Olsen (EL) for at have fremsat trusler mod Lars Løkke Rasmussen.

Var der tale om trusler, da den nuværende teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune, Ninna Hedeager Olsen fra Enhedslisten, brændte en dukke med et billede af Lars Løkke Rasmussen på hovedet af på et bål og derefter lagde et billede af det på Facebook?

Det har flere borgere i hvert fald ment, og de har derfor anmeldt politikeren til Midt- og Vestjyllands Politi.

Midt- og Vestjyllands Politi har fået vurderet juridisk, og politiafdelingen melder nu ud, at de har besluttet ikke at indlede en efterforskning mod Ninna Hedeager Olsen.

Ninna Hedeager Olsen lagde billedet af dukken med Lars Løkke Rasmussens billede på et bål på Facebook den 23. juni 2020, uden det dengang vakte synderligt opmærksomhed i den danske offentlighed.

Men efter der tidligere i januar blev brændt en dukke med et billede af statsminister Mette Frederiksen af under demonstrationer i København, blev Ninna Hedeager Olsens opslag taget op til debat igen.

Annonce

Sankthans

Midt- og Vestjyllands Politi har i sin beslutning lagt vægt på, at billederne på Ninna Hedeager Olsens Facebook-profil er fra en sankthansaften, hvor der er tradition for at brænde en 'heks' på et bål, at det firegik ved et privat arrangement i en have, og at der hverken i billederne eller i Facebookopslagets tekst fremsættes konkrete trusler mod Lars Løkke Rasmussen,

Midt- og Vestjyllands Politi har vurderet, at Ninna Hedeager Olsen ikke har haft forsæt til at fremsætte trusler mod Lars Løkke Rasmussen og derfor ikke ville kunne straffes for forholdet efter straffeloven.

Det er Midt- og Vestjyllands Politi, der har modtaget anmeldelserne, da den have, billederne er taget i, ligger i politikredsens område. Ninna Hedeager Olsen har på Facebook og twitter været ude og undskylde over for både Lars Løkke Rasmussen og Pia Kjærsgård, som også er blevet portrætteret på en dukke, der er blevet brændt af. De har begge accepteret undskyldningen på twitter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia For abonnenter

Gluten styrer hele Pernilles tilværelse: - Du skal ikke have ondt af mig

Fredericia

Stilhed før storm: Restauratører forventer større rykind i weekenden

Annonce