Annonce
Kolding

Ildsjæl fra Kolding blev hædret for sit arbejde med at fremme jazzmusikken i Trekantområdet

Karsten Bech (til højre) var nominret til ildsjælprisen som initiativtager til og sekretariatschef for festivalen "Jazz i Trekanten" i Trekantområdet. Foreningens frivillige var også nomineret som drivkraft bag jazzarrangementer og musikalsk fællesskab på spillestedet JazzHouse i Kolding. Foto: Henrik Kruse
Karsten Bech fra Kolding modtog forleden P8 Jazz-pris for sit store arbejde med "Jazz i Trekanten".

Kolding: Mandag aften 18. november fik Karsten Bech årets P8 Jazz-pris for sit arbejde med "Jazz i Trekanten". Det skriver DR i en pressemeddelelse.

Karsten Bech er initiativtager til og sekretariatschef for "Jazz i Trekanten", der arbejder for at udbrede jazzen til et bredere publikum i Trekanområdet. Det har gennem de senere år afstedkommet masser af jazzoplevelser i blandt andet Billund, Fredericia, Haderslev, Kolding, Middelfart, Vejen og Vejle.

- På bare fem år er det lykkedes at bringe Trekantområdet på jazzens landkort, og "Jazz i Trekanten" er blevet en betydelig faktor for både musikere, miljøet og publikum. Og det stopper ikke her. Jazzmiljøet i Trekantområdet bliver ved med at knopskyde, og nye blomster dukker frem i alverdens farver – takket være et menneske, der hele tiden får flere ideer og i øvrigt aldrig stopper med at opsøge og lede efter nye musikere, der gør sig gældende både internationalt og herhjemme. Du er ikke til at komme udenom – en kulturdynamo uden lige, lød det i motiveringen fra P8 Jazz.

Prisen blev overrakt ved Danish Music Awards Jazz på Bremen i København. Udover æren følger der en unik tegning begået af kunstneren John Kørner med prisen.

Stolt modtager

Karsten Bech er naturligvis stolt over at modtage prisen som årets ildsjæl indenfor jazzen i Danmark.

- Jeg er sindsygt glad for at få den anerkendelse fra jazzmiljøet og fra P8 Jazz, som virkelig har fået øje på os. Sidste år var det jo min hustru, Sussie, som modtog en pris for årets nyskabende koncertoplevelse i regi af "Jazz i Trekanten", siger Karsten Bech.

Han mener, at både prisen i fjor og dette års pris er med til at synliggøre det arbejde, som bliver gjort af jazzforeningen med hovedkvarter i Kolding.

- Mit mål med "Jazz i Trekanten" har hele tiden været, at vi får vist, at Trekantområdet også er en kulturmetropol. For mig er prisen et bevis på, at vi kan noget stort i Kolding, selv om vi ikke er en storby.

Og på den lange bane håber han, at prisen kan gøre arbejdet nemmere for foreningen med både at skabe nye aktiviteter og gennemføre den årlige jazzfestival i Trekantområdets byer.

- Jeg forestiller mig, at vi får lettere ved at skabe kontakt til flere frivillige arrangører, sponsorer og fonde, fordi de kan se, at det rykker, hvad vi laver, og at deres bidrag vil være med til at hjælpe kulturen i vores område.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia For abonnenter

Overblik: Her er 16 nøglepersoner i borgmestersagens efterspil

Annonce