Annonce
Fredericia

Ildsjæl fra Solstrålen blev "Årets Frederik"

Torben Hansen (til højre) fra Solstrålen modtog hæderen som "Årets Frederik". Her får han overrakt beviset - et maleri - fra Ole Engberg fra Fredericia Museums Venner. Foto: Peter Honoré

Lederen af Solstrålen, Torben Hansen, modtog onsdag en fin hæderspris fra Fredericia Museums Venner.

Fredericia: Torben Hansen har et engagement uden sidestykke. Han vil altid gå de ekstra skridt, der er nødvendige.

Sådan lød nogle af ordene om Solstrålens leder, som onsdag aften blev kåret som "Årets Frederik". Fredericia Museums Venner stod bag uddelingen ved foreningens årsmøde.

Ordene var skrevet i indstillingen af Torben Hansen, som gennem mange år har gjort et stort arbejde i værestedet Solstrålen for tidligere misbrugere.

- Solstrålen er blevet hans liv. Nu er han folkepensionist men timeansat to timer om dagen, og så bruges resten af dagen i arbejdet omkring Solstrålen og dens brugere. Det er ham, som man fra væresteder rundt om i landet henvender sig til for at søge råd og inspiration. Han sidder i fire bestyrelser: Landsforeningen af Væresteder, Boligforeningens bestyrelse og naturligvis Solstrålen og Solstrålens Idrætsklub (SIK), sagde formanden for Fredericia Museums Venner, Ole Engberg, som også er sognepræst i Bredstrup Pjedsted.

Annonce

Årets Frederik

Prisen "Årets Frederik" blev indstiftet i 2001. En lang række forskellige personer har modtaget prisen, og blandt dem er:

Ambulancelæge Mogens Zarling, Johannes Lund Nielsen, Arlette Andersen, Søren Møller og Helle Lillethorup. I alt er prisen blevet uddelt 18 gange.

Torben Hansen har i mange år været aktiv hos værestedet Solstrålen, hvor han har hjulpet mange tidligere misbrugere. Foto: Peter Honoré

Ny uddannelse som 52-årig

Torben Hansen er selv tidligere misbruger. Han voksede op i København og siden i Køge, inden han kom til Fredericia. En dag fik han øje på set eget spejlbillede i en butiksrude, og det overbeviste ham om, at han skulle lave om på sit liv. En bekendt introducerede ham til Solstrålen, og det blev begyndelsen til et nyt liv. Han blev clean og valgte, i en alder af 52 år, at tage uddannelsen som misbrugsvejleder.

- I 2002 blev Torben Irving Hansen ansat som leder af Solstrålen, hvis virke og betydning han selv er så levende et eksempel på, sagde Ole Engberg.

Torben Hansen var både taknemmelig, ydmyg og stolt over at modtage prisen. Om prismodtagerens reaktion siger Ole Engberg:

- Han havde aldrig havde drømt om at skulle modtage den pris. Og at han modtog den på vegne af Solstrålen. Uden den hjælp, han fik der, havde han aldrig kunnet foretage den rejse fra det meningsløse til det meningsfyldte liv, lød det.

Med prisen fulgte et maleri af den lokale kunstner Preben Andersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Naboer sender brev til byråd før afgørelse om stort boligprojekt: - Stop dem i at vedtage en stor skandale

Læserbrev

Midt i en corona-krise: Isolation kan være fatal for mange

Læserbrev: Coronavirus er farlig på mange måder. Det er den blandt andet, fordi den er med til isolere borgere med psykiske problemer. For at mindske risikoen for spredning af corona bliver mange af borgerne bedt om at opholde sig inden døre. Det påvirker dem, og risikoen for angst, tankemylder og rastløshed er nærliggende. Det er især unge borgere med psykiske problemer, de er usikre og bliver nemt ladt i stikken. Alle vores kræfter går til corona i øjeblikket. Jeg har derfor spurgt kommunaldirektøren om, hvad gør vi for, at den gruppe af sårbare unge ikke bliver glemt og hvilke tiltag, der sat i værk. Er der for eksempel iværksat en løbende vurdering? Følger vi op telefonisk? Der er mange spørgsmål, der trænger sig på i tider som disse. Som byrådsmedlem kan jeg ikke vide alt, det erkender jeg, men jeg kan gøre et forsøg på, at finde ud af det. Noget af det værste, der kan ske, er, at borgere - unge som ældre - med psykiske problemer bliver glemt. For borgere med psykiske problemer, der bliver glemt, kan det være lige så farlig som coronavirus, hvis de ikke får den rette behandling. Behandling og støtte er lige så vigtig for en psykisk ramt borger som kemo for en kræftpatient.

Fredericia

I corona-stilhed ombygges p-plads og facade renoveres ved Fredericia Realskole

Fredericia

Få overblikket: 1. maj-festen er aflyst, men hvad med Sommerrock og alt det andet?

Fredericia

Tidligere X Factor-deltager skaber glæde med koncert hver dag under coronaen

Annonce