Annonce
Fredericia

Ildsjæle spørger resten af Taulov: Vil I være med i et nyt forsamlingshus?

Fremtiden for Taulov Station er stadig uvis, men nu vil en arbejdsgruppe fremlægge planerne for at redde stationsbygningen fra at blive revet ned. Arkivfoto: Mette Mørk
Stationsbygningen er lukket og plaget af skimmel og vil koste millioner at sætte i stand. Men gruppe ser mange muligheder i nedlagt stoppested.
Annonce

Taulov: Søndag den 1. november er der stiftende generalforsamling i Foreningen Taulov Station.

Klokken 14 i Elbohallen vil en arbejdsgruppe fremlægge planerne for at redde Taulov Station fra nedrivning. DSB lukkede stoppestedet for flere år siden, og den gule bygning er plaget af skimmel og andre skader.

Det vil koste mindst to millioner kroner at sætte stationen fra 1860'erne i stand. Hvis det lykkes arbejdsgruppen under Taulov Fællesråd at rejse penge og indgå en aftale om brugen, er DSB ikke afvisende, har vi tidligere omtalt i Fredericia Dagblad.

1500 flyers er netop omdelt. En arbejdsgruppe opfordrertil at bakke om at redde Taulov Station og istandsætte og indrette bygningen til forsamlingshus, kulturoase og andre formål. Stiftende generalforsamling i forening 1. november. Foto: Foreningen Taulov Station

Foreløbig har over 170 vist interesse for sagen på gruppens side på Facebook Nyt liv til Taulov Station. 16 er tilmeldt generalforsamlingen, fortæller initiativtager, Claus Ohrt Nielsen.

Annonce

Café, små kontorer, kiosk?

På Facebook er der allerede kommet flere forslag til en fremtidig udnyttelse af stationen.

Lige fra kulturhus med møder, foredrag og musik til hyggested med café og selskabslokaler til private fester, kontorer for selvstændige eller hjemmearbejdende, museum om Taulovs historie, handel med lokale producenters fødevarer, hobbyværksteder, ungdomsklub, bageri, døgnkiosk eller apoteksudsalg.


Det vil koste mindst to millioner kroner at sætte stationen fra 1860'erne i stand.


Arbejdsgruppen forestiller sig, at fonde, tilskud fra erhvervslivet og privates bidrag skal finansiere renovering og drift af det nye mødested i Taulov. Allerede nu kan man på gruppens side på det sociale medie tegne sig for et sponsorat. Der er dog kun kommet et på 1000 kroner indtil videre, oplyser Claus Ohrt Nielsen:

- Men vi er også kun lige færdige med at husstandsomdele 1500 flyers om projektet og generalforsamlingen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Bent Jensen måtte rykke kommunen: Aftale med håndboldklub på plads efter usædvanligt forløb

Annonce